Nuorten Eliitti Harjulla torstaina

Nuorten Eliittikisasarjan kolmas kilpailu kerää tulevaisuuden yleisurheilulupaukset Harjulle torstaina. Nuorten Eliittikisa on tärkeä näyttöpaikka 19-vuotiaiden EM-kisoihin ja Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleihin EYOF.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden isännöimiin Nuorten Eliittikisoihin Harjulle on ilmoittautunut kaikkiaan yli 230 urheilijaa. Näistä nuorten EM-kilpailujen M/N19 rajan jo rikkoneita urheilijoita on mukana yli kymmenen.

Kotikisoissaan esiintyy kisalippunsa naisten 100 metrin aitoihin varmistanut Emma Koistinen 13.75 (13.69 / 2014). Koistinen, joka on pika-aidoissa nuorten Euroopan tilastoissa 7., tavoittelee edustuspaikkaa myös EM-kisojen pikaviestiin ja rajanalitusta 400 metrin aidoissa (61.25).

Naisten moukarinheitossa mukana on kolme rajan ylittänyttä heittäjää, Suvi Koskinen Kauhajoen Karhu 62.52 (EM-tilastojen 9.), Emilia Olkkonen Ristiinan Urheilijat 57.56 sekä Mira Kitula Töysän Veto 57.40. Jyväskyläläistä mielenkiintoa moukaririnkiin tuo Johanna Salmela, joka heittää kilpailun ulkopuolella. Salmela on kohentanut tällä kaudella ennätystään lukemiin 65.83.

Miesten moukarissa nähdään niin ikään EM-kisarajan ylittäneet Aleksi Jaakkola Nokian Urheilijat 75.60 (tilasto 9.), Aaron Kangas Kankaanpään Seudun Leisku 69.38 ja Aapo Laine Kristiinan Urheilijat 68.51.

Miesten kiekkoringissä pyörähtelee Keuruun Kisailijoiden Veikko Laitinen 55.11 (55.43 2014) ja kuularingissä Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Kyrönviita 18.01. Naisten kuulantyönnössä kisapiletin on lunastanut Oona Vilermo Nokian Urheilijat kauden ulkoratojen parhaallaan 13.67. Hallissa Vilermo työnsi 4 kilon kuulan lukemiin 13.90. Naisten kolmiloikassa nähdään Vaasan Vasaman Emma Pullola, joka loikki viime viikolla Jyväskylä Gamesissa ennätyksensä 12.80.

Mielenkiintoisia nimiä Harjulla nähdään mm. viime vuoden EM-kisaedustaja Hilla Uusimäki KU-58, Tampereen Pyrinnön Ville Aarnivala, Porin Yleisurheilun Eero Ahola sekä MM 17 finalisti Jessi Landström. Kotiyleisön mielenkiinto kohdistuu Ilari Manniseen, joka tavoittelee EM-rajan alitusta pika-aidoissa 14.45 sekä 400 metrin aidoissa 53.75.

Nuorten Eliittikisoja käydään kuudessa kilpailussa sarjoissa 17- ja 19-vuotiaat. Tämän vuoden kaksi ensimmäistä kisaa käytiin Janakkalassa 3.6. ja Nurmijärvellä 10.6. Jyväskylän jälkeen seuraavat kisapäivät ja –paikat ovat Vaasa 21.7., Valkeakoski 28.7. ja Kauhava 7.8.

Lisätietoja: Nuorten EM-kilpailujen Suomen joukkueen johtaja ja nuorten maajoukkuetoiminnasta vastaava Antti Leskinen 040 832 4281.

NE JKL: https://www.jku.fi/neliitti/

Nuorten Eliittikisa-sarja: http://www.yleisurheilu.fi/kilpailu-ja-olosuhteet/nuorten-eliittikisat