Torunin EM-halleista ennätykselliset 20 mitalia JKU:lle‏

Kymmenennet aikuisurheiluliiton EM-hallikilpailut päättyivät sunnuntaina Puolan Torunissa. Suomen kokonaismitalisaalis ylitti rohkeimmatkin ennusteet: 72 mitalia, joista kultaa 23, hopeaa 21 ja pronssia 28. Tällä mitalimäärällä Suomi oli kilpailujen mitalitilaston seitsemäs, mutta mitalien määrässä mitattuna jopa neljäs Saksan, Puolan ja Iso-Britanian jälkeen.

Suomen mitaleista Jyväskylän Kenttäurheilijoiden osuus oli 20 eli yli neljännes. Tämä on seuran kautta aikain paras tulos aikuisurheiijoiden EM-hallikilpailuista.

JKU:n mitalikuningatar oli N65 sarjassa kilpaileva Terhi Kokkonen, jonka mitalisaalis Torunista oli kolme kultaa (3-loikka, 5-ottelu ja 60 m aidat), hopeaa 60 m ja kaksi pronssia (pituus ja korkeus).

Pirjo Karetie N70 saavutti yhden kultamitalin 3000 m ratakävelystä sekä hopean 5 km maantiekävelystä. Johanna Leivonen N35 saalis oli kolme hopeaa (kuula 12.09 naisten A-luokka, kiekko, painonheitto) ja kaksi pronssia (keihäs ja moukari). Leivosen perheeseen tuli mitali myös M35-sarjasta, kun Harri Leivonen nakkasi keihästä hopeamitalin arvoisesti.

Annika Savolaisen N55 kotiin tuomiset olivat kaksi hopeaa (3-loikka ja 4×200 m viesti), kaksi pronssia (60 m aidat ja 5-ottelu) sekä pistesija korkeudessa (4.) Kirsi Spoof-Tuomi N45 sai yhden hopeamitalin painonheitossa (SE 12.85) ja yhden pronssin 3-loikassa sekä pistesijoitukset (4.) moukarissa ja (6.) 60 metrillä.

Pistesijoilla JKU:laisista olivat Heli Lehtinen N40 3-loikka ja 5-ottelu sijoitus molemmissa 4. ja pituudessa 6. Mikko Koli M45 oli neljäs 60 metrillä ja Jukka Mononen M55 samoin neljäs 4 x 200 metrillä. Puheenjohtaja Antti Mero M60 saavutti viidennet sijat 5-ottelussa sekä 4×200 m viestissä.