Hanna-Maari Latvala Keski-Suomen paras urheilija‏

JKU:n pikajuoksija Hanna-Maari Latvala, 27, on vuoden 2014 paras keskisuomalainen urheilija. Jatkuvasti kehittyvä Latvala sijoittui yleisurheilun EM-kisoissa Sveitsin Zürichissä seitsemänneksi 200 metrillä. Zürichissä hän juoksi myös 100 metrillä oman ennätysaikansa 11,30.

Tulevan kesän tavoitteet Latvala on asettanut Pekingin MM-kisoihin, joissa hän pyrkii välieriin molemmilla pikamatkoilla. Latvala on parhaillaan kilpailumatkalla Saksassa, eikä näin päässyt henkilökohtaisesti vastaanottamaan palkintoaan Keski-Suomen Urheilujuhlassa perjantai-iltana.

Urheilujuhlassa palkittiin iso joukko ansioituneita keskisuomalaisia urheiluihmisiä. Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin Swimming Jyväskylän uimari Mimosa Jallow, vuoden joukkueeksi salibandyn Suomen mestari Happee. Vuoden valmentajan pystin sai Happeen käskijä Seppo Pulkkinen.

Vuoden vammaisurheilija on maailmanmestariampuja Minna Leinonen ja vuoden seuratoimihenkilö Huhtasuon Hiihdon monitoimimies Juha Tuikkanen. Nuorisourheiluseurana palkittiin Jyväskylän Kenttäurheilijat ja lasten liikuttajana Laukaan kunnan vapaa-aikatoimi.

Yksi merkittävimmistä palkituista oli Kalevi ”Häkä” Häkkinen. 86-vuotias hankasalmelainen alppihiihto- ja nopeuslaskulegenda vastaanotti elämänurapalkinnon.

Valintoihin on tulossa tänä vuonna sääntömuutos. Palkittujen urheilijoiden on tähän asti pitänyt sääntöjen mukaan edustaa keskisuomalaista seuraa. Jatkossa esimerkiksi vuoden parhaaksi voidaan valita myös urheilija, joka ei edusta maakunnan seuraa, mutta jonka kotipaikkakunta on aidosti Keski-Suomessa.

Ilkka Kulmala
Keskisuomalainen

LINKKI