Hipposhallien ensimmäinen päivä tuotti neljä kärkitulosta

Hipposhallien ensimmäisenä päivänä käytiin kovatasoinen naisten 60 metrin aitajuoksukisa. Kilpailun voitti Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske ajalla 8,38, jolla hän samalla siirtyi kauden hallitilaston kakkossijalle. Juoksun toinen oli JKU:n Emma Koistinen uudella Keski-Suomen piirinennätyksellä N19-sarjassa 8,53. Kolmanneksi aitoi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viivi Avikainen ajalla 8.58. Ensimmäisessä juoksussa Avikainen juoksi vielä sadasosaa nopeammin, 8.57.

Naisten 200 metrillä JKU:n Minna Laukka avasi hallikilpailukautensa mainiosti ajalla 24,33. Laukan avaus on kolme kymmenystä parempi kuin koskaan aiemmin tällä matkalla ja parempi kuin mitä hän juoksi kesällä 2014 ulkoradoilla. Laukan ennätys 200 metriltä viralliselta radalta on vuodelta 2012, jolloin hän juoksi kuudetta rataa. Kahdella sadalla metrillä radan merkitys on suuri, joten Laukan juoksua voi hyvinkin pitää ennätyksen veroisena suorituksena.

Toiseksi juoksussa sijoittui Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen ajalla 25,01, joka on myös Keski-Suomen hallipiirinennätys sarjassa N17. Kolmanneksi sijoittui Emma Koistinen uudella ennätyksellään 25,05.

Miesten 200 metrillä JKU:n Petteri Monni avasi hallikautensa myös mainiosti halliennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 22.05. Miehen entinen ennätys 22.12 oli vuodelta 2011.

– Juoksu oli rento ja hyvä. Nopeuden kautta on lähestytty päämatkaa neljänsadan metrin aitoja. Hallikaudella keskityn alimatkoihin kahteensataan ja kuuteen kymppiin. Hallikauden tavoitteena voisi olla maaotteluedustus kahdensadan metrin viestissä, totesi tuore ennätysmies Monni tyytyväisenä.

Emmi Mäkinen avasi pituushypyssä hallikautensa hienosti kauden kotimaisella kärkituloksella 620. EM-halliraja 640 jäi toistaiseksi 20 senttimetrin päähän.

Himangan Urheilijoiden loistava yleishyppääjä Mauri Kaattari tehtaili Hipposhallissa kaksi kotimaista hallikärkitulosta: korkeudessa Himangan Urheilijoiden mies ylitti 213 korkeudessa olleen riman ja kolmiloikassa loikat kantoivat mittaan 14,98.

P15-sarjan Juho Nieminen paransi kolmiloikan halliennätystään yli 60 senttimetriä lukemiin 13,73. Tulos on uusi Keski-Suomen piirinennätys tässä ikäluokassa ja kaikkien aikojen tilastossa se nousee sijalle neljä.

TULOKSET