JKU:hun siirtyy uusia urheilijoita kaudelle 2015

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden rivistöt täydentyvät kaudelle 2015 kolmella yleisen sarjan A-luokan urheilijalla.

Joonas Jokivartio siirtyy JKU:hun Oulun Pyrinnöstä. 23-vuotiaan seiväshyppääjän ennätys on vuonna 2012 hypätty 510. Jokivartio sijoittui viime kesänä Kalevan Kisoissa 11:nneksi.

Salli Kokkinen on Jokivartion tapaan Oulun Pyrinnön kasvatteja. 20-vuotias kolmiloikkaaja hyppäsi viime hallikaudella ennätyksensä 12.26. Kokkista valmentaa Heikki Herva.

Janita Tammisalo, 21, on Tampereelta Jyväskylään muuttanut pikajuoksija. Tammisalo juoksi viime kesänä ennätyksensä 100 metrillä 12,06 ja 200 metrillä 25,43. Tammisalon valmentajana toimii Lauri Hollo.

Heidän lisäkseen JKU:n riveihin vaihtaa Iiro Kokkonen, 20-vuotias paraurheilija Lahden Ahkerasta. Vuonna 2013 Kokkonen saavutti kiekonheitossa nuorten MM-hopeaa ennätyksellään 34.89. Kokkosen valmennuksesta vastaa Kullervo Lång.

Kolmas Oulusta tuleva urheilija on Tatu Vähäkangas. 21-vuotiaan sprintterin ennätys satasella on 11,00. Vähäkangasta valmentaa hänen isänsä Jukka Vähäkangas.

– JKU:lle on tärkeää, että seuraan tulevilla urheilijoilla on vahva sidos Jyväskylään. Menestyvään seuraan on osoitettu kiinnostusta muutoinkin, mutta halusimme pitää periaatteistamme kiinni. Nyt tulleet urheilijat ovat nuoria, kehityskykyisiä ja he täydentävät mainiosti Eurooppa Cupin joukkuettamme. Tammisalo vahvistaa entisestään kovatasoista naispikajuoksukaartiamme, toteaa valmennuspäällikkö Jarkko Finni.