Maukoselle, Mäkiselle ja Lakalle PM-kultaa, Koistinen mukana MM-kisoissa

Viime viikonloppuna peräti neljä JKU:n nuorta urheilijaa pääsi edustamaan Suomea arvokisoissa: Rasmus Maukonen, Emmi Mäkinen ja Elmo Lakka menestyivät 22-vuotiaiden PM-kisoissa Kööpenhaminassa. Emma Koistinen puolestaan keräsi arvokasta kokemusta 19-vuotiaiden MM-kisoissa Eugenessa.

JKU:n urheilijoiden reissu Pohjoismaiden ja Baltian yhteisiin mestaruuskilpailuihin Tanskaan oli suoranainen napakymppi: kukin kolmesta edustajasta ylsi mestaruuteen! Lauantaina Emmi Mäkinen hyppäsi tasaisessa pituuskilvassa PM-kultaa tuloksella 613 cm. Mäkinen venyi parhaimpaansa kisan viimeisellä kierroksella ja eroa Viron Kaia Soosaariin syntyi ainoastaan 2 cm. 4×100 metrin pikaviestissä, jonka toista osuutta Elmo Lakka vei, Suomen miehet ottivat mestaruuden ylivoimaisesti ajalla 39,98. Sunnuntaina Lakka oli jälleen tositoimissa leipälajissaan 110 metrin aidoissa, missä hän taisteli voitosta rinta rinnan Ruotsin Fredrick Ekholmin kanssa. Vasta maalikamerakuva ratkaisi: Lakalle PM-kultaa tuhannesosien eroalla ajalla 14,22! JKU:laisittain päivän toinen juhlan aihe oli miesten keihäs. Siinä Rasmus Maukonen yllätti kaikki ottamalla mestaruuden jännittävän senttipelin päätteeksi tuloksella 73,03 m. Kisan aikana Maukonen paransi vanhaa ennätystään peräti 3 kertaa. Myös Ruotsin Johan Carlqvist heitti ennätyksensä, mutta pysyi Maukosen takana 14 sentin erolla.

TULOKSET

Yhdysvaltain Eugenessa (OR) käydyissä nuorten MM-kisoissa Emma Koistinen pääsi kisaamaan maailman parhaita 19-vuotiaita pika-aitureita vastaan. Perjantain alkuerissä Koistinen oli eränsä 5:s ajalla 13,88, mikä riitti aikavertailun kautta jatkoon. Lauantain välierissä vastus oli jo kuitenkin sen verran kovaa luokkaa, että Koistisen oli karsiutuminen finaalista. Ajallaan 13,73 hän oli eränsä 8:s ja koko kilvan 22:s.

TULOKSET