JKU nousi Kalevan Maljassa toiseksi

Viikonlopun SM-viestien menestys nosti Jyväskylän Kenttäurheilijat yleisurheilun Kalevan Malja pisteissä toiseksi. SM-viestien jälkeen JKU on kerännyt 104 pistettä, kun johdossa olevalla Espoon Tapiolla on 114 pistettä. Kolmantena Kalevan Maljassa on Lahden Ahkera 90 pisteellä.

JKU SM-viestien kolmanneksi paras seura

Pääkaupunkiseudun seurat valloittivat SM-viestien mitalitilaston kärkipaikat. Viestien paras seura oli viimevuotiseen malliin Helsingin Kisaveikot yhdellätoista mitalilla (6 – 3 -2) ja toiseksi tuli HIFK kymmenellä SM-mitalilla (5-4-1). JKU ei aivan saavuttanut viestien mitalitavoitettaan (10), vaan saldo jäi yhdeksään; neljä kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssimitalia. Yksi varmalta näyttänyt kultamitali menetettiin sunnuntaina miesten 17-sarjan aitajuoksuviestissä tapahtuneen toimitsija- ja tuomarivirheen seurauksena. Yhdeksän mitalia kuitenkin sivuaa viime vuotista ennätystä ja neljän kultamitalin myötä saavutus on seuran kautta aikojen paras.

Myös Kalevan Malja pisteiden mukaan paras viestiseura oli HKV 79 pisteellä. Pistevertailussa JKU oli toinen 70:llä ja HIFK kolmas 67 pisteellä. Sunnuntain toimitsijakömmähdys ei vaikuttanut SM-viestien mitali- tai pistetilaston järjestystä muuttavasti, mutta kireässä Kalevan Malja taistossa menetetyt pisteet saattavat osoittautua tärkeiksi.

Jyväskylään SM-viesteistä saatiin kolme yleisen sarjan mestaruutta. Miesten ja naisten pikaviestien tuplamestaruudet, naisten häkellyttävän kova Suomen ennätys sekä naisten voitto pitkässä viestissä (4×400 m) kovimmalla ajalla sitten vuoden 2005 viestien nostivat Jyväskylän Kenttäurheilijat Lahden SM-viestien huomioiduimmaksi seuraksi.

JKU jatkaa seuraluokittelun kärjessä

Seuraluokittelu huomioi Kalevan Malja pisteiden lisäksi myös seurojen arvokisamenestyksen, urheilijoiden luokkatulokset, 14- ja 15-vuotiaiden SM-menestyksen sekä urheilijalisenssit. Tässä luokittelussa JKU jatkaa selvässä johtoasemassa 747,25 pisteellä ja toisena on Espoon Tapiot 631,25 pisteellä. Kolmantena seuraluokittelussa on viime vuoden Kalevan Maljan ja seuraluokittelun voittanut Turun Urheiluliitto, johon nähden jyväskyläläiset ovat vetäisseet lähes 170 pisteen eron.