JKU johtaa Vattenfall seuracupia

Kesäkuun ensimmäisillä viikoilla on kilpailtu ympäri Suomea Vattenfall Seuracupin ensimmäisiä piirikisoja. Toistaiseksi korkeimman pistepotin on kerännyt Jyväskylän Kenttäurheilijat. Reaaliaikainen pistetilanne päivittyy kilpailujen edetessä osoitteeseen:www.seuracup.tuloslista.com

Varsinais-Suomen piirikisat kilpailtiin viime viikolla seurojen koon mukaisesti jaettuna neljällä eri paikkakunnalla. Naantalin Löylyn isännöimissä kilpailuissa tehtiin koleasta säästä huolimatta kelpo tuloksia.  Löylyn yleisurheilujaoston puheenjohtaja ja valmentaja Jarno Auremaa kertoi järjestelyjen onnistuneen mainiosti.

–        Olemme perinteisesti jakaneet eri lajien toimitsijavastuut seurojen kesken jo etukäteen. Silloin kukaan osallistuvista seuroista ei kuormitu toista enempää. Homma toimi hyvin ja aikataulut pitivät mainiosti.

Tuloksiltaan hyvätasoisissa kilpailuissa suurimman pistepotin kasasi Turun Urheiluliitto (14714). Toiseksi sijoittui Raision Kuula (13396) ja kolmanneksi Naantalin Löyly (12590).

Lunta ja myrskytuulta

HämSyn piirikisat Kangasalla sujuivat olosuhteisiin nähden hyvin. Aikataulujen hienoisesta venymisestä huolimatta kilpailuissa tehtiin hyviä tuloksia. Parhaimman pistepotin keräsi Valkeakosken Haka (9072).

–        Aamulla maassa oli kolmen sentin kerros lunta ja ilma oli todella kolea. Iltaa kohden sää onneksi vähän parani, vaikka tuuli pysyikin todella kovana, Kangasalan Urheilijat-68 johtokunnan jäsen ja yleisurheilujaoston vetäjä Risto Heinonen kertoi.

Etelä-Pohjanmaalla piirikisat kilpaillaan kahdessa lohkossa. Kauhavalla käytyä itäisen lohkon piirikisaa väritti myrskytuuli, joka oli etusuoralla parhaimmillaan yli viisi metriä sekunnissa vastainen.

Kokonaispisteissä parhaiten menestyi Lapuan Virkiä, joka keräsi 11240 pistettä.

–        Pikajuoksijoille tuuli oli vastainen ja hyppääjille myötäinen. Huono ja kolea sää pudotti jonkin verran tulostasoa, mutta hyvät kisat käytiin silti. 13-vuotiaiden poikien korkeudessa ylitettiin 160 senttimetriä ja 15-vuotiaiden seipäässä 330. Olosuhteisiin nähden kelpo tuloksia, Kauhavan Wisan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Arto Valkama arvioi.

Vattenfall Seuracupin jännittävä pistetilanne päivittyy välittömästi kulloisenkin piirikisan jälkeen osoitteeseen: www.seuracup.tuloslista.com

Tällä hetkellä kärkipaikkaa pitää Jyväskylän Kenttäurheilijat (16176). Toisena on Tampereen Pyrintö (16057) ja vain parinkymmenen pisteen päässä Tampereesta Espoon Tapiot (16028). Kilpailu on todella tasaista!

Osoitteesta www.vattenfallseuracup.fi löytyvät Seuracupin säännöt sekä piirikisojen kilpailuajankohdat.