Nuorten Eliittikisoissa hieno tulostaso

Nuorten Eliittikisojen runsaslukuinen osallistujajoukko pääsi tehtailemaan hyviä tuloksia loisto-olosuhteissa. Aurinkoisella Harjulla nähtiin lauantaina peräti 16 kappaletta 1000 pisteen lajisuorituksia ja 11 junioreiden EM-rajaa. Erityisesti aiturit kunnostautuivat rajojen rikkomisessa.

M17-sarjassa Ville Aarnivala (TampPy) juoksi 100 metrin aitojen voittoon ennätyksellään 13,92 (+1,3). Myös toiseksi sijoittuneen Joel Lapinlammen (TuUl) aika 14,05 rikkoi 1000 pisteen rajan.

M19-sarjan Niko Tahvanainen (PyhäsU) oli upeassa vauhdissa 110m:n aidoissa: tuloksena kisan voitto ennätysajalla 14,24 (+1,0) ja 1000 pisteen palkinto. Samaan pystyi Tampereen Pyrinnön Valtteri Toimela aidatulla ratakierroksella niin ikään ennätyksellään 53,70. Kolmiloikassa Kaipolan Vireen Kristian Pulli otti omansa tuloksella 15,17 (-0,5). Kuulassa Matti Sivonen (KuivAu) pukkasi jälleen 1000 pisteen rajan rikki tuloksella 18,41. Moukarissa Tommi Remes (KiuruvU) oli ykkönen 69,41 metriä kantaneella heitollaan ja Markus Kokkonen (PyhäsU) oli kakkonen tuloksella 67,44.

N17-sarjassa tasokkain laji oli seiväs, missä peräti kolme ensimmäistä urheilijaa palkittiin 1000 pisteen tuloksista. Kisan ykköseksi hyppäsi Oulun Pyrinnön Elina Lampela tuloksella 367, toiseksi Wilma Murto (SalVil) samalla tuloksella ja kolmanneksi Henriikka Könönen (OulPy) selvittämällä korkeuden 353.

N19-sarjassa juostiin pika-aidat kovaa: kisan voittoon kiisi Reetta Hurske (TamPy) ajalla 13,63 (+2,2). Korkeudessa Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Heidi Erkinheimo hyppäsi kisan voittoon tuloksella 178. Seipäässä HKV:n Aino Siitosen oli paras tuloksella 380. Moukarissa sekä Milja Jylhänniskan (OulPy) 57,67 että Sanni Saarisen (SäkU) 57,33 rikkoivat myös 1000 pisteen rajan.

Isäntäseura-JKU:lle tuli kaksi lajivoittoa, kun 17-vuotias Emma Koistinen juoksi ykköseksi sekä 100m:n aidoissa (+1,4) että 400 metrillä. Ajat 14,18 ja 1.00,78 ovat molemmat Koistisen ennätyksiä.

Muita hyviä tuloksia Nuorten Eliittikisojen ulkopuolelta:
M22-sarjan 200m:llä kisan voittoon tykitti Jani Koskela (TamPy) ennätyksellään 21,47, vanavedessään HKV:n Matias Linkoaho myös ennätyksellään 21,89 (+1,0). JKU:laisista Eeva Niemelä hyppäsi seipäässä jälleen hienosti yli 4 metriä. Niemelän tulos N19-sarjan kisan ulkopuolella oli 405 cm. 200 metrillä Minna Laukka juoksi kisan ulkopuolisena ajan 24,61 (+0,8). Samoin teki Emilija Manninen, joka sivusi ennätystään 26,05 (+0,8).