Kalevan kisat sunnuntai: Kortetmaa 200 metrin mestaruuteen, JKU kisojen paras seura!

Kalevan kisat päättyivät sunnuntain tiukkoihin voittokamppailuihin. Anniina Kortetmaa vei todella tiukan 200 metrin kisan nimiinsä ja Aino Pulkkinen tuli toiseksi. Kortetmaan voittoaika oli 23,59 ja Pulkkinen jäi tästä vain kaksi sadasosaa. Kortetmaan mestaruus 200 metrillä oli hänelle kolmas perättäinen.

Eemil Helander ja Mustafe Muuse kävivät 5000 metrillä alusta asti mestaruuskamppailua kahdestaan ja jättivät muut jakamaan muita sijoituksia. Lopulta viimeisellä kierroksella Muusen vauhdinmuutos oli Helanderille liikaa ja Muuse vei mestaruuden Helanderin juostessa toiseksi reilulla erolla kolmanteen sijaan. Muusen voittoaika oli 13.52,98. ja Helanderkin juoksi alle 14 minuuttiin: 13.56,18.

Venla Pulkkanen hyppäsi korkeudessa pronssille tuloksella 184. Voitto meni tällä kertaa Heta Tuurille, joka pystyi kukistamaan SE-naisen Ella Junnilan. Tuurille ja Junnilalle kirjattiin sama tulos 186, mutta Tuurin puhtaampi pöytäkirja ratkaisi voiton Tuurille.

Heidi Salminen juoksi kauden parhaansa 400 metrin aidoissa, mikä riitti neljänteen sijaan. Moukarinheitossa Aada Koppeli sijoittui kuudenneksi ja samalle sijalle ylsi Siiri Rainio 800 metrillä juosten kauden parhaansa. Sini Lällä hyppäsi seitsemänneksi korkeushypyssä ja Katri Niemistö oli kahdeksas 5000 metrillä.

Kokonaissaldona JKU:n urheilijat keräsivät Vaasasta kymmenen mitalia, joista kaksi oli kultaisia. Hopeisia mitaleita tuli viisi ja neljä kappaletta pronssisia. JKU oli myös Kalevan kisojen paras seura yhteispistein 111,5 pistettä. Turun Urheiluliitto keräsi viikonlopulta vain puoli pistettä vähemmän: 111 pistettä. Kalevan Malja -tilanteessa JKU jatkaa edelleen neljännellä sijalla (139,5 pistettä). Johtoon nousi Turun Urheiluliitto, jolla pisteitä kokonaisuudessaan on 191. Seuraavan kerran pisteitä on jaossa nuorten 16-22 vuotiaiden SM-kisoista elokuun alussa.