Kolmen mitalin otteluviikonloppu – Viitala suomenmestariksi

Viikonloppuna kilpailtiin lähikunnissa Saarijärvellä ja Äänekoskella nuorten moniotteluiden suomenmestaruuksista. Viikonlopun kovimmasta JKU:n suorituksesta vastasi P15 sarjan Joona Viitala, joka otteli vakuuttavasti yli 200 pisteen erolla suomenmestariksi ennätyspistein 3346. Vahvan sarjan parhaita lajeja olivat lähes Suomen kärkivauhtia (13,84) kulkeneet 100m aidat sekä seiväs, jossa rima kohosi Viitalan ennätyskorkeuteen 350. Henkilökohtaisen kullan lisäksi Viitala saavutti joukkuekultaa ikätoverinsa Lauri Sinkkosen kanssa.

 

Muita viikonlopun mitalisteja ovat hopealle otelleet Pirkko Järvikylä (N17) sekä Niilo Hämäläinen (P14). Järvikylä otteli vahvasti aivan ennätystasollaan tai sen tuntumassa lähes jokaisessa seitsenottelun lajissa, ja otteluun mahtui myös kaksi lajivoittoa korkeudessa ja keihäässä. Seitsenottelun kokonaispisteet olivat huimat 4679. 14-vuotiaiden poikien viisiottelussa hopeaa otellut Niilo Hämäläinen esiintyi myös vahvasti kuuden ennätyksen sarjallaa, kun ennätykset napsahtivat sekä kaikista yksittäisistä lajeista että ottelusta kokonaisuudessaan. Lisäksi Niilo nappasi ottelun joukkuehopeaa yhdessä Joonatan Kulmalan kanssa. 

Lisäksi T15 -sarjan ottelusta Jyväskylään lähti joukkuepronssia ennätyksiinsä otelleiden Sofia Sauvalan ja Essi Sunin taistelemana. Kokonaisuudessaan JKU:lta oli viikonlopun sm-otteluissa 14 kilpailijaa sarjoissa P14, P15, T15, N17 ja N19 ja Kalevan maljaa varten pottiin kerrytettiin yhteensä viisi pistettä.

 

Piirinmestaruusottelut sm-otteluiden yhteydessä

Sm-otteluiden yhteydessä Saarijärvellä kilpailtiin myös piirinmestaruuksista 9-13 -vuotiaiden sarjoissa. Pm-ottelut olivat yhtä JKU:n juhlaa, sillä lähes jokaisen sarjan voittaja oli JKU:n edustaja. Erityisen kovia tuloksia tehtailivat esimerkiksi Saimi Muhonen (T13), Pinja Vienola (T11), Ella Vesiaho (T10) sekä Ida Nybacka (T9), jotka kaikki ottelivat kauden kotimaisen kärkituloksen ikäisissään. Saarijärven aurinkoisessa säässä tehtiin myös lukuisia muita ennätyksiä ja itsensä ylittämisiä, minkä lisäksi Saimin viisiottelun tulos 2136, sekä neliottelun Pinjan tulos 1402 ja Ellan tulos 1197 kirjattiin viikonlopun jälkeen uusiksi piirinennätyslukemiksi. Piirinmestaruuksissa miteltiin tällä kertaa laajempien otteluiden merkeissä, ja ottelulajeja oli yksi ns. perinteistä ottelua enemmän (neliottelu tai viisiottelu). 

Äänekosken Sm-kisojen (17-22v) tulokset täältä: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=96121

Saarijärven Sm-kisojen (14-15v) tulokset täältä: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=96122

Pm-kisojen (9-13v) tulokset täältä: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=96123