Hipposhallien päivä 1: Kähärä hyvässä vauhdissa pika-aidoissa

Hipposhallien ensimmäisen kilpailupäivän saldona oli monta upeaa ennätystä ja onnistumista. Naisten 60 metrin aitajuoksussa Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä osoitti, että juoksu kulkee tutussa Hipposhallissa, jossa Jyväskylässä asuva urheilija harjoittelee. Kähärä juoksi jo alkuerässä uuden ennätyksensä 8,31 ja finaalissa aika parani vielä kolmella sadasosalla aikaan 8,28. Kähärä oli iloinen uudesta ennätyksestään ja kertoi juoksun jälkeen, että lähdöt onnistuivat nyt kummassakin juoksussa hyvin. Monipuolisella Kähärällä on sunnuntaina Hipposhalleissa vielä edessä pituushyppy.

Miesten 200 metrin voittoon ampaisi JKU:n Konsta Alatupa ajalla 22,15. Alatupa jatkaa viikonlopun kisarupeamaa sunnuntaina juoksemalla 400 metriä.  Naisten 200 metrin matkalla voiton vei Joensuun Katajan hallikaudelle kovaan kuntoon itsensä virittänyt Silja Kempas, jonka aika 24,41 on juoksijan uusi halliennätys. Kempas on parantanut ennätyksiään jokaisella matkalla, jossa on tämän kauden aikana kilpaillut.

 

Naisten 800 metrin voittoon juoksi JKU:n Heini Ikonen uudella halliennätyksellä 2.09,87. Toiseksi tulleen Nelli Nordlundin (Lahden Ahkera) aika 2.10,68 ja kolmanneksi juosseen, vasta 16-vuotiaan, Elle Cederin (HKV) aika 2.11,45 oli kummallekin oma uusi ennätys myös ulkoratojen tulokset huomioiden. Miesten vastaavalla matkalla käytiin kovaa kirikamppailua voitosta ja lopulta Lempäälän Kisan Aleksi Kivelä vei voiton ajalla 1.52,26.

Myös kenttälajeissa nähtiin ennätystuloksia. Naisten kolmiloikassa Turun Urheiluliiton Vilma Ruohola ylitti ensimmäistä kertaa yli 13 metriä hypäten voittoon tuloksella 13,05. Toiseksi tuli JKU:n Laura Koivisto halliennätyksellään 12,45. Naisten korkeudessa Vasa IS:n Elin Pajunen hyppäsi voittoon ja paransi samalla halliennätystään lukemiin 182.

Nuorten sarjoissa nähtiin uusi Suomen ennätys, kun Vasa IS:n Nikola Bäck juoksi uuden 200 metrin P15 -sarjan Suomen halliennätyksen: 23,49.

Kaikki lauantain tulokset: https://live.tuloslista.com/12523#!#d4.2.2023

 

kuvat: Esa Jokinen