Hipposhallien päivä 2: Pulkkinen hirmu aikaan 400 metrillä

Hipposhallien toisena kilpailupäivänä jatkettiin siitä mihin lauantaina jäätiin. JKU:n Aino Pulkkinen vei naisten 400 metrin voiton hurjalla ennätysajallaan 53,23. Pulkkisen ennätysaika on samalla tämän kauden kotimainen kärkitulos. Kilpailussa toiseksi juoksi Esbo IF.n Ella Räsänen kauden parhaallaan 54,60. Pulkkinen kommentoi juoksun jälkeen, että oli itsekin yllättynyt ajasta, etenkin kun se tuli yksin juostuna. Miesten 400 metrillä Alatupa juoksi tiukan kisan voittoon ajalla 49,54 voittaen loppukirissä HKV:n Niko Viljolan, jonka aika oli 49,60.

Miesten 60 metrillä Vantaan Salamoiden Riku Illukka voitti kilpailun ja paransi ennätystään juoksemalla ajan 6,70. Toiseksi tuli Erno Mehtonen (Savonlinnan Riento) ajalla 6,81 ja kolmanneksi juoksi JKU:n Arttu Peltola ennätysajallaan 6,88. Naisten pikamatkan voiton vei Raision Kuulan Johanna Kylmänen ajalla 7,46. Joensuun Katajan Milla Pirkkalainen oli toinen sivuten ennätysaikaansa 7,50.

Miesten pituushypyssä nähtiin vahvaa tekemistä, kun Lappeenrannan Urheilu-Miesten vasta 18-vuotias Kasperi Vehmaa ponkaisi halliennätyksensä 740. JKU:n Julius Toivola hyppäsi toiseksi myöskin halliennätyksellään 7.28. Myös naisten pituudessa Jessica Kähärä (Mikkelin Kilpa-Veikot) jatkoi vakuuttavia otteitaan eilisen kisan jälkeen ja hyppäsi kauden parhaansa 6,26. Naisten seiväshypyssä Esbo IF:n Saga Andersson hyppäsi kauden parhaansa 432.

Naisten 1500 metrin juoksun voiton vei Suolahden Urhon Saija Seppä, joka on tehnyt paluuta kisakentille useamman vuoden tauon jälkeen. Sepän voittoaika oli 4.35,08. Toiseksi juoksi JKU:n Alisa Virtanen ajalla 4.38,42. Miesten juoksussa Joni Virkkala (Gamlakarleby IF) juoksi voittoon ajalla 3.56,10 juosten samalla ensimmäisen kerran hallissa alle neljään minuuttiin. Saman seuran Väinö Venetjoki tuli maaliin toisena ajalla 3.58,83 ja niin ikään ensimmäisen kerran neljän minuutin rajan alle hallissa.

Muuramen yrityksen Reijo Vauhkonen teki M70 sarjassa Suomen halliennätyksen 400 metrin matkalla ajalla 1.06,04.

Kaikki sunnuntain tulokset: https://live.tuloslista.com/12523#!#d5.2.2023

 

artikkelikuva: Esa Jokinen