EM-halleissa kilpailee viikonloppuna neljä JKU:n urheilijaa

Puolassa kilpaillaan 4.-7.3. EM-hallit. Neljä JKU:n urheilijaa haastaa Euroopan kärkeä Torunissa. Lauantaina Nooralotta Neziri, Elmo Lakka ja Ilari Manninen kilpailevat 60 metrin aitojen alkuerissä. Pika-aitojen semifinaalit ja finaalit ovat aikataulussa sunnuntaina. Anniina Kortetmaa starttaa 60 metrillä sunnuntaina, jolloin juostaan 60 metrin alkuerät, välierä ja loppukilpailu. Elmo Lakka on SM-halleissa juoksemalla ennätyksellään 7,63 EM-hallien tilastojen seitsemäs.

Nooralotta Neziri on juossut hallikaudella 60 metrin aitojen SE:n jo kolmesti

Nooralotta aloitti hallikauden juoksemalla heti ensimmäisen kilpailun finaalissa uuden Suomen ennätyksen 7,92. Vanha SE parani kertaheitolla viisi sadasosaa. Seuraavassa kilpailussa Nooralotta paransi aikaa vielä sadasosan, 7,91 ja sivusi tuota aika vielä hallikauden kolmannessakin kilpailussa. Tulostaso on ollut vahvaa koko kauden ajan. SE ajan kovuutta kuvastaa hyvin se, että ajalla 7,91 on 2000-luvulla aikana oltu mitaleilla halli EM-kisoissa, lukuun ottamatta vuotta 2011.

Nooralotta, mitkä ovat olleet ratkaisevia asioita tason nostossa?

– Viime kesä oli haastava ja sen seurauksena käytiin avointa keskustelua siitä, mitä tulisi tehdä. Pääsimme samoille linjoille asioille ja lähdimme oikeasti myös toteuttamaan suunnitelmaa, eikä se jäänyt vain puheen tasolle. Sen seurauksena olen ollut terve, treenitulokset ovat menneet eteenpäin ja samalla se on vahvistanut merkittävästi itseluottamustani.

Deca text och bild, Thomas Windestam

Aiempiin EM-kisoihin olet lähtenyt haastajan roolista. Nyt taidat olla enemmänkin haastettavan roolissa. Saatko siitä lisää voimaa?

– Ehdottomasti saan! Saan voimaa siitä, kun uskon, että mahdollisuudet saavuttaa mitali on realistista. Koen, että sellainen paine auttaa minua kovempiin suorituksiin! Se on siis todella hieno tunne, koska tätä tilannetta olen tavoitellut.

Mikä on ollut parasta Jyväskylässä?

– Jyväskylässä tunsin oloni heti kotoisaksi ja koen olevani jo ihan jyväskyläläinen. Jyväskylän Kenttäurhelijat ovat myös olleet seurana parasta, mitä voisin toivoa. Seurassa oikeasti panostetaan siihen, että urheilijat voivat tavoitella potentiaaliaan. Siksi on aina äärimmäisen hienoa edustaa JKU:ta kilpailuissa ja nyt olikin harmi, etten pystynyt osallistumaan SM-halleihin. Koitan tuoda seuralle EM-halleista tuliaisia!

EM-hallien sivut https://european-athletics.com/competitions/european-athletics-indoor-championships. YLE näyttää EM-hallit Areenassa ja TV:n puolella.

Kuvat: Esa Jokinen