Nuorten SM-hallit käynnistyivät Tampereella

Nuorten SM-hallit kilpaillaan tänä vuonna kolmipäiväsinä, jotta lajit saadaan vietyä läpi väljällä aikataululla. Tällä tavalla voidaan minimoida hallissa yhtä aikaa olevien henkilöiden määrä. Löysä aikataulu ja yleisöttömyys vaatii urheilijoilta pitkää pinnaa omaa lajia odotellessa ja kovaa kilpailupäätä, jotta syttyy huippusuorituksiin ilman yleisön tsemppausta.

Perjantaina Heidi Salminen aloitti JKU:n mitaliputken voittamalla N19 300 metrin aidat 43,01 ajalla. ”Olisin halunnut juosta yli sekunnin kovempaa. Juoksu meni vähän sipsutteluksi. En osannut kesken juoksun päättää, että menen vielä yhden välin tällä askelmäärällä. Lopussa tuli liikaa askelia. No jäipä ainakin voimia lauantaille ja sunnuntaille.” Lassi Nalkki voitti M17 pituuden tuloksella 669, kun kolmen kierroksen jälkeen johtanut urheilija hylättiin kilpailuista, koska ei suostunut noudattamaan kilpailuiden koronaohjeistuksia useista kehotuksista huolimatta. Alisa Virtanen juoksi 3000 metrillä hopeaa ajalla 10.01,84. Puolta lyhyemmällä matkalla Luukas Kontro juoksi M17 sarjan pronssille 4.17,92 ajalla. Kontro ehti loppusuoralla hymyilemään kamerallekin. N22 sarjan 800 metrin kilpailu meni loppukiritaisteluksi, jossa Heini Ikonen sijoittui hopealle ajalla 2.12,36. Voiton vei jo lähes tuttuun tapaan Heinin kirikilpakumppani Viola Westling Turun Urheiluliitosta.

Heidi Salminen jatkoi mestaruusputkea lauantaina voittamalla N19 400 metriä ajalla 56,03. Mestaruus ratkesi Heidin hyväksi vahvalla loppusuoran juoksulla. M22 sarjassa Pietari Valoranta osoitti niin ikään vahvaa taistelutahtoa lopussa ja kurotti itsensä hopealle ajalla 49,52. Gia Reinholm ponnisti 590 ja pokkasi N22 sarjan hopean. ”Siinä mielessä tämä oli puolustus hopea, kun jalat tuntu raskailta. Voitosta lähdin hyppäämään niin sikäli olen pettynyt. Pystyin tänään perustasoon. Kesällä sitten uudelle tasolle.”. Gia summasi pituuskilpailun. 60 metrin pikamatkoilla M19 sarjan mitalikolmikko juoksi kaikki alle seitsemän sekunnin. Arttu Peltola sijoittui kolmanneksi 6,91 ajalla. ”Ihan ok. Vähän ärsyttää, kun en päässyt 6,90 alle. Finaalijuoksussa oli vähän väsyneet jalat. Muuten tuntu hyvälle ja hyvä hallikausi. Oli tosi tasainen kausi. Mitalitavoite täyttyi, mutta enkka jäi kaivelemaan.” M19 sarjassa 60 metrin finaalista ensimmäisenä karsiutunut Juho Koivisto harjoitteli startteja sunnuntain pika-aitoja varten. ” Aika huonosti meni. Vähän ärsyttää. Aitajuoksulähdöt vähän sekoittivat kiihdytystä. Tavoite oli parantaa enkkaa, mutta se jäi nyt kolmen sadasosan päähän. Huomenna näytän sitten aidoissa”, Juho uhoaa. Konsta Alatupa juoksi M22 60 metrin mestaruuteen ajalla 6,93, mutta heitti kuperkeikan maaliviivan jälkeen ja sunnuntain 200 metrin startti vaarantui.

”Kaksi ensimmäistä kisapäivää on sujunut pääosin hyvin, mutta Konstan loukkaantuminen 60m finaalin kurotuksessa oli harmittava juttu. JKU kuljetukset ja huolto ovat olleet todella hyvät Tampereella”, valmentaja Antti Mero jr. summaa kahden ensimmäisen kisapäivän.

Kaikki tulokset https://live.tuloslista.com/live/194575