SM-hallien koronarajoituksiin tarkennuksia

Jyväskylässä 20.-21. helmikuuta käytävien yleisurheilun SM-hallien koronarajoituksia on tarkennuttu. Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal kertoo, että henkilökohtaisilta valmentajilta ei vaadita koronatestiä, mutta he voivat olla Hipposhallissa vain oman urheilijan lämmittelyn ja suorituksen ajan.

Koronaepidemian leviämisvaiheen alueelta kisoihin tulevilta urheilijoilta vaaditaan negatiivinen koronatestitulos. Sahindalin mukaan testitulos voi olla antigeenitestistä eli ns. pikatestistä tai PCR-testistä. Testituloksen täytyy olla alle 48 tuntia vanha,eli otettu torstaina 18.2. tai sen jälkeen. Jos urheilijalla on todistus sairastetusta taudista, testiä ei tarvita.

Testitulos on näytettävä numeroiden noudon yhteydessä tai lähetettävä etukäteen osoitteella toimisto@jku.fi. Urheilija voi tarkistaa helmikuun 16. päivän tilanteen mukaan, tuleeko leviämisalueen ulkopuolelta. Tarkistuksen voi tehdä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivulta tästä linkistä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/koronaepidemia-alueiden-tilanne-suositukset-ja-rajoitukset

Jyväskylän SM-hallit järjestetään ilman yleisöä ja sillä varauksella, että koronaepidemiassa tai siihen liittyvissä rajoituksissa ei tapahdu muutoksia, jotka estäisivät kilpailuiden toimeenpanoa.

– Lopullinen varmuus kilpailujen järjestämisestä saadaan 8. helmikuuta alkavalla viikolla, Sahindal sanoo.

Hipposhalliin verryttelemään tunti ennen kilpailua

SM-hallien suunnitelmia on tarkennettu niin, että urheilija ja henkilökohtainen valmentaja pääsevät Hipposhalliin verryttelemään 60 minuuttia ennen calling-aikaa. Kilpailun jälkeen mitalistit ja heidän valmentajansa ohjataan palkintojen jakoon. Muut urheilijat valmentajineen siirtyvät jälkiverryttelyalueelle, josta myös poistutaan hallista.

SM-kilpailujen järjestelyistä vastaavan Jyväskylän Kenttäurheilijoiden toiminnanjohtajan Markku Koistisen mukaan SM-halleihin on tulossa kaikkiaan noin 300 henkilöä.

– Samanaikaisesti hallissa olevien määrä rajataan kuitenkin noin 150 henkilöön. Kaikki hallissa olijat käyttävät maskia, paitsi verryttelevät tai kilpailevat urheilijat,

Kilpailuihin voi tulla vain terveenä

Kilpailijoille, valmentajille ja toimitsijoille annetaan kilpailupaikalle saavuttaessa toimintaohjeet. Ne ovat kaikille tuttuja viime kesän kilpailuista.

– Kilpailuihin voi tulla vain terveenä. Hallin ovilla ja suorituspaikoilla on käsidesiä ja kaikki ohjeistetaan noudattamaan turvavälejä, Koistinen sanoo.

Koistisen mukaan Hipposhallin noin 8000 neliön tiloissa turvavälien pitämiselle on hyvin tilaa, mutta turvavälien säilymistä valvotaan. Urheilijoiden pukuhuoneet eivät ole käytössä, joten urheilijat ohjeistetaan pukeutumaan jo majoitustiloissaan.

– Heittolajeissa kilpailijat käyttävät käsidesiä ennen ja jälkeen suorituksen. Heittovälineitä ja toimitsijakalustoa käsittelevät toimitsijat käyttävät suojakäsineitä, Koistinen sanoo.

– Osanoton varmistus hoidetaan etukäteen internetin kautta, jotta kisakanslia ei ruuhkaannu. Numeroiden haku toimii itsepalveluperiaatteella.

Kosketuspintoja puhdistetaan, elintarvikkeet erillispakkauksissa

Hipposhallissa hygieniasta huolehditaan myös kosketuspintoja puhdistamalla kilpailun aikana.

– Kioskeissa elintarvikkeet suojataan erillispakkauksin. Myyntihenkilökunta käyttää käsineitä ja suojamaskia. Maksaminen tapahtuu pääosin lähimaksulla ilman kontakteja. Tasot ja pinnat puhdistetaan ja desinfioidaan hyvin, Koistinen sanoo.

Yle televisioi SM-kilpailut. Varsinaiset kisalähetykset ovat TV2-kanavalla lauantaina 20.2. klo 19.15-21.00 ja sunnuntaina 21.2 klo 19.00-21.00. Selostamaton lähetys on tarjolla Ylen Areenassa kisatapahtumien aikana.

Lisätiedot:

https://jku.fi/smhallit2021/

Kilpailuaikataulu:

https://jku.fi/smhallit2021/aikataulu/

Järjestäjien kisasivut:

https://jku.fi/smhallit2021/

Median akkreditointi:

https://jku.fi/smhallit2021/media/

Juttu julkaistu alunperin yleisurheilu.fi:ssä