JKU:n 19-22-vuotiaiden loistovire jatkui lauantaina Kemissä

JKU:n urheilijat nappasit myös lauantaina yhdeksän mitalia. Aada Koppeli voitti pronssia kovatasoisessa N19 moukarissa tuloksella 60,71. ”Viime viikonlopun jäljiltä oli helpotus, kun sai tuloksen ja edes 60 metrin rajan rikki. Tuloksellisesti jäi silti aika paljon hampaan koloon, mutta täytyy olla tyytyväinen”, Aada kertoi helpottuneena aamupäivän kisan jälkeen. 22-vuotiaiden naisten pituusfinaali kisattiin myös aamupäivällä ja mukana oli jopa kolme Jyväskylän naishyppääjää. JKU:n Oona Nieminen sijoittui toiseksi tuloksella 591, Gia Reinholm oli viides 575 kantaneella hypyllä ja Roosa Mähönen kuudes ennätyksellään 570. N19 pituuden finaalissa Wilhelmiina Harju venytti viimeisellään 583 ja voitti hopeaa. 19-vuotiaiden miesten pituudessa Kristian Peltola hyppäsi uuden ennätyksen 703 ja sijoittui toiseksi. ”Ihan tiukka kilpailu meinasi tulla Otto Pulkkisen kanssa, mutta vikalla Otto pisti kunnolla paremmaksi. Ekaa kertaa yli 7 metriä niin kyllä se hymyilyttää. Tuuli vähän pyöri koko ajan. Osasin onneksi vähän ennakoida tuulta ja askel osui ihan hyvin”, Kristian myhäili palkintosuklaalevyn kanssa. Julius Toivola hyppäsi M22 sarjan pituuskilpailussa 695 ja oli kilpailun viides.

Alisa Virtanen lähti N19 800 metrillä paukusta kärkeen ja piti johtopaikan koko kisan läpi. Voittoaika oli 2.13,34. ”Omalla vedolla koko juoksu oli mun taktiikka. Päätin sen jo eilen, oli sää mikä vain. Onneksi Enni Katajalaakso pysyi lähellä niin jännite säilyi ja onneksi pystyin pitämään loppukirissä Ennin takanani. Minulla ei ollut mitään odotuksia tähän kisaan, kun meitä oli niin tasainen porukka siinä. Pystyin lähteen ilman paineita niin kisa meni rennosti hyvin”, Alisa iloitsi SM-kilpailuiden toista mestaruuttaan.  N22 sarjan 800 metrillä oli kova loppukiri kamppailu, jossa Siiri Rainio rynnisti pronssille ajalla 2.13,45. ”Ei ollut helppoa, mutta mitali on aina mitali. Kova tuuli söi ajoista”, Siiri tiivisti kasin tapahtumat. Heini Ikonen taisteli viideksi hengitysvaikeuksien hidastamana 2.14,07 ajalla.

Sanni Mahonen puristi pronssille N22 sarjan 100 metrillä ajalla 11,89. ”Olen tyytyväinen sijoitukseen ja aikakin oli ihan hyvä. 20-60 metriä on vahvuusalueeni, mutta loppukin tuli nyt ihan hyvin. Heittäytymistä pitää vielä harjoitella”, Sanni jutteli iloisesti finaalin jälkeen. Miesten 100 metrin finaaleista irtosi hopeaa M19 sarjassa Arttu Peltolalle ajalla 10,66 ja M22 sarjassa Viljami Hietaharjulle 10,72 ajalla. ”Kaikki oli pelissä ja sen verran oli myötätuulta, että tuntu, että jalat lähtevät alta. Finaalijuoksusta oli rentous kaukana. Alkuerä meni sitäkin rennommin. En olisi uskonut, että näin hyvin menee. Todella hyvä fiilis. Tähän on mukava lopettaa henkilökohtaiset kisat tältä kesältä. Viestit on vielä syyskuussa”, Viljami jutusteli juoksun jälkeen.

Kaikki lauantain tulokset.