19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailut alkoivat yhdeksän mitalin päivällä

JKU:n nuoret urheilivat Kemissä 19/22 SM-kilpailuissa erittäin hyvin ensimmäisenä kisapäivänä. Mestaruuteen ylsi ensimmäisenä päivänä Alisa Virtanen N19 3000 metrin esteissä ajalla 10.36,35. ”Vähän rankka oli vetää yksin. Olisin kaivannut vähän enemmän kilpailua. Ihan tyytyväinen oon, vaikka aika ei ihan niin miellyttänyt. Voittoa lähdin hakemaan. Rata tuntu vähän pehmeämmältä ja hitaalta Turkuun verrattuna, mutta ei se paljoa lopputulokseen vaikuta. Huomenna vuorossa on 800 metriä. Vähän jännittää, kun kasi ei ole tällä hetkellä vahvuus, mutta hyvä kilpailu edessä ja lähdetään taistelemaan”, Alisa kertoi huolellisen loppuverkan jälkeen ja kertoi valmistautuvansa lauantain kisaan hyvillä yöunilla ja ruualla. Eemil Helander juoksi M19 sarjan 3000 metrin ylivoimaiseen mestaruuteen ajalla 9.19,44. Vain tuntia myöhemmin Eemil urakoi 1500 metriä sijoittuen siinä hopealle 4.04,74 ajalla.

N22 1500 metrillä voiton vei loppukirissä Heini Ikonen 4.35,97 ajalla. ”Taktiikka oli, että en vedä vaan säästän voimia loppukiriin. Viimeinen kierros tuntu aika paljon ja hapotti, mutta oli helpompi lähteä takaa loppukiriin”, Heini kertasi taktiikkaa kisan jälkeen. Juoksun pronssille kiri Siiri Rainio ajalla 4.39,97. ”On kivempiakin matkoja. Lähdin roikkuun perää ja tavoite oli pysyä mukana niin pitkään kun pystyy. Kun vika kierros alkoi, niin tiesin et mitaliin on mahkuja”, Siiri kertoi 1500 metrin debyyttistään. M22 sarjan 1500 metrillä Otto Kaario sijoittui kolmanneksi 3.53,99 ajalla.

 

19-vuotiaiden naisten kiekossa Camilla Forsberg heitti 46,27 ja voitti hopeaa. ”Hyvin suju. Olen tyytyväinen loppuen lopuksi. Jännitti koko kisan ajan. Kroppa ei tuntunut ihan yhtä hyvältä kuin viime viikolla, mutta tarpeeksi hyvältä kuitenkin. Yksi verkkoon jäänyt heitto jäi harmittaan, kun se tuntu tosi hyvältä. No kauden toisiksi paras kisa, niin täyttyy olla tyytyväinen. Erityisen iloinen olen vielä hyvällä tuloksella voitetusta mitalista”, iloitsi Camilla, joka on tänä vuonna parantanut ennätystään reilulla kolmella metrillä. Aino Pulkkinen rutisti pronssille vastatuuleen juostussa N22 sarjan 400 metrin kilpailussa ajalla 56,44. ”Aika löysä alotus ja takakaarre oli aika huono, mutta loppuun jäi hyvin voimia kiristää”, Aino kertasi vasta kauden toisen 400 metrin kisan kulun. M19 110 metrin aidoissa Juuso Peltola aitoi selvään voittoon ajalla 14,26. N22 100 metrin aidoissa Nora-Julia Isoluoma sijoittui kuudenneksi ajalla 14,66. N22 keihäässä Sanni Nokelainen heitti kauden avauskilpailussaan 41,12 ja sijoittui myöskin kuudenneksi.

Kaikki tulokset.