Elmo Lakalle paras kauden avaus

Harju Cup 2 oteltiin aamupäivällä piirinmestaruuksista ja iltapäivällä yleisen sarjan urheilijat pääsivät radalle tykittämään. Illan ensimmäisessä lajissa Elmo Lakka avasi kauden 110 metrin aidoissa. Elmo oli miesten aidoissa ainoa osallistuja, mutta tuloksena oli silti kaikkien aikojen paras kauden avaus, 13,76 ja vain 20 minuuttia aitojen jälkeen Elmo tikkasi 100 metriä aikaan 10,67. ”Ihan hyvä päivä. Pari hyvää henkilökohtaista starttia ja viesti vielä päälle. Aidat jouduin juoksemaan harmillisesti yksin, mutta treeneissäkin juostaan yksin. On vaikeampi asennoitua kisaan, kun ei ole kavereita. Olen viimeksi lapsena juossut yksin kisan. Ennätykset ovat paperia, kun saan kavereita rinnalle ja juoksuja alle”, kertoi Elmo, jonka tavoitteena on juosta ennätykset tänä kesänä näillä kaikilla kolmella lauantaina kisatulla matkalla.

JKU:n miehet juoksivat 4×100 metrin viestin aikaan 40,45 joukkueella Jesse Väyrynen, Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Viljami Kaasalainen. Miesten seurajoukkueiden Suomen ennätys on 40,07 ja se on Turun Urheiluliiton nimissä. JKU:n viestissä ankkuriosuuden juossut Viljami Kaasalainen juoksi ennen viestiä 300 metriä. ” 300m täytti minimitavoitteen, että ei voi olla pettynyt, mutta hieman parempaa odotin. Aina voi mennä paremmin. Ensimmäinen kolmosen kisa kymmeneen vuotee. En oikein tiennyt mitä vauhtia pitää lähteä. Kaikki tai ei mitään vauhdinjaolla mentiin. Ensimmäinen 200 metriä tuli helposti. Ennen viestiä olin sairaan väsynyt, kun oli aika kuumakin. Oma osuus meni hyvin. Vaihto ei ollut paras, onneksi vaihtui, mutta kyllä sitä voi vielä hioa. Ensi kerralla juostaan alle 40 sekunnin. Tänä kesänä päämatka vielä 200m, mutta ensi kesän tähtäin on 400 metrillä. Testataan sitä varmaan kerran tai kaksi jo tänä kesänä,” Antti Mero seniorin valmennuksessa oleva Viljami jutteli juoksujen jälkeen.

Harjulla säväytti miesten kovatasoinen 1500 metriä, jossa voiton vei Topi Raitanen kauden kärkiajalla 3.42,27. Hyvänä kakkosena maaliin juoksi Joonas Rinne ajalla 3,43,20, joka tavoittelee kesällä Olavi Salosen 1500 metrin piiriennätystä 3.40,2. Josko se rikkoontuisi Harjulla 8.7. Jyväskylän Motonet GP:ssä? ”Juoksu kulki ihan hyvin. Ehjä juoksu ja tuli loppuun asti. Tehoa riitti viimeiseen vääntöön asti. Tämä oli hyvä 1500 metrin avaus. Ensimmäinen 200 metriä oli aika kova, niin siinä vähän hirvitti, kun liian kova alku saattaa kostautua lopussa. Tasainen teho pysyi koko matkan. Hyvä, että Topi veti lopun, niin sai itse sinniteltyä perässä”, Saarijärven juhannuskisoissa seuraavaksi 400 metriä juokseva Joonas puuskutti juoksun jälkeen. Miesten 1500 metrin tallenne on nähtävillä JKU:n YouTube-kanavalla JKUvids.

Hallikaudelta tuttu PB-corner kaivettiin kentälle ja se keräsi useita ennätysnimmareita kisapäivän aikana. Yleisurheilijat ovat avanneet kesän 2020 kilpailukauden selvästi ennätysvireessä. 

Kaikki tulokset.