Nähdäänkö SM-halleissa viikonloppuna uusi Suomen ennätys?

Yleisurheilun hallisuomenmestaruuksista kilpaillaan tulevana viikonloppuna 14.−15.2. Tampereella. SM-halleihin osallistuu  31 urheilijaa Jyväskylän Kenttäurheilijoista. JKU puolustaa viikonloppuna viime vuonna Kuopiossa voittamaansa Kultainen juoksija -palkintoa, jonka saa SM-hallikisojen paras seura. Varsinkin toinen kilpailupäivä on ollut aiempina vuosina JKU:lle voitokas.

Lauantaina katseet kannattaa kääntää naisten 60 metrin voittotaistoon, jossa Aino Pulkkinen pääsee haastajan roolissa juoksemaan Lotta Kemppistä ja Johanna Kylmästä vastaan. Vaasaan treenaamaan muuttanut Emmi Mäkinen saattaa olla lauantaina pituuskasalla mitalin syrjässä kiinni. Viime kesän EYOF-kisoissa hienosti juossut Alisa Virtanen nähtäneen SM-halleissa 1500 metrillä kärkikahinoissa.

Sunnuntaina vuorossa onkin JKU tykitystä. Vasta 16-vuotiaalla Heidi Salmisella on mahdollisuus juosta 300 metrin aidoissa kärkikolmikkoon, sillä Eveliina Määttäsen ja Viivi Lehikoisen takana on erittäin tasainen porukka, josta kuka vain voi kurottaa itsensä pronssille. Tasainen porukka on myös naisten kolmiloikassa Senni Salmisen ja Emma Pullolan takana. Tähän päälle 12 metrin tasaiseen porukkaan on ilmoittautunut myös useampi JKU:n hyppääjää. Hulppeasti 183 viime viikonloppuna ylittänyt JKU:n Sini Lällä kannattaa noteerata naisten korkeuspaikalla Heta Tuurin ja kumppaneiden lisäksi. Miesten 60 metrin aidoissa JKU:lla on jälleen kova edustus, kun telineisiin asettautuu Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Miska Sundberg. Viime vuoden SM-halleissa Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske molemmat sivusivat Suomen ennätystä pika-aitojen finaalissa ja mestaruus meni Nezirille tuhannesosilla. Neziri sivusi jälleen viime lauantaina Suomen ennätystä Puolassa, mikä lupailee hyvää vauhtia myös SM-halleihin, peräti uutta Suomen ennätysaikaa?

Naisten 800 metrillä nähdään varmasti maalisuoralla loppukirikamppailu, kun Heini Ikonen ja Viola Westling ottavat jälleen mittaa toisistaan. Pystyykö kaksikko haastamaan Nathalie Blomqvistin ja Sara Kuiviston? 200 metrillä Aino Pulkkinen hamuaa mestaruutta naisten kilpailussa ja Viljami Kaasalainen haastaa mitalista miehiä. Sunnuntain kisapäivän päättää aina yhtä jännittävät 4 x 300 metrin viestit. JKU on ilmoittanut kisaan neljä naisten joukkuetta ja kolme miesten joukkuetta.

Aikataulu ja ilmoittautuneet .