JKU nuorten SM-halleihin 44 urheilijan voimin

Nuorten SM-hallit kilpaillaan 22.–24.2. Joensuussa ja JKU:lla on mukana peräti 44 urheilijaa ja lähes 80 lajisuoritusta. Joensuuhun lähtee iskukykyinen joukkue jo viime viikonloppuna yleisen sarjan SM-halleissa Kuopiossa mitaleja pokanneiden Aino Pulkkisen, Ilari Mannisen, Alisa Virtasen ja Ada Koistisen johdolla.

Kuopiossa JKU:lla oli vahva edustus pika- ja aitajuoksuissa ja sama trendi jatkuu myös nuorten SM-halleissa. Julia Enarvi pitää N22 sarjan 60m aitajuoksutilastossa hallikauden piikkipaikkaa viime viikonlopun ennätyksellään. M22 sarjassa JKU:lla on asettaa viivalle Ilari Manninen, mikäli toipuu flunssastaan lauantaiksi, ja viime viikonlopun SM 4., Miska Sundberg. M19 sarjassa Juuso Peltola on tilastokakkosena ja lähtee haastamaan Kankaanpäänseudun Leiskun Eero Hirvistä mestaruudesta. Juuson pikkuveli Arttu Peltola puolestaan taistelee M17 sarjassa pika-aitojen mitaleista. 60m tai 200m mitaleja tavoittelee ainakin Aino Pulkkinen, Jesse Väyrynen, Arttu Peltola ja Miska Sundberg. Naisten kolminkertainen SM-hallimitalisti Aino Pulkkinen urakoi nuorten SM-halleissa myös 400m eli Ainolla on Joensuussa mahdollisuus toistaa kolmen mitalin viikonloppu. 300m sileällä ja aidoissa Heidi Salminen on mukana kärkikamppailussa. 800m ja 1500m JKU:lla on vahvaa naisedustusta, kun Alisa Virtasen lisäksi mitalitaistossa ovat mukana Venla Saari, Lotta Mäkinen, Heini Ikonen ja Janette Niemi.

Nuorten SM-halleissa JKU:lla on myös menestys mahdollisuuksia laatikkolajeissa. Ada Koistisen johdolla kärkikamppailuun 3-loikassa lähtevät naisissa Gia Reinholm, Wilhelmiina Harju ja Laura Koivisto, sekä miesten puolella Jonatan Kinnunen ja Kristian Peltola. Pituushypyssä N22 sarjassa Gia Reinholm tähyää ensimmäistä kertaa yli 6m ja mukaan on ilmoittautunut myös ”villikortti” Ada Koistinen, joka avaa samalla pituuskautensa. Miska Sundberg havittelee mitalia M22 pituudesta ja N19 sarjassa Oona Nieminen tavoittelee ennätysparannusta ja kirkkaampaa mitalia viime vuoden hopean jatkoksi. Pomppuihme Jonatan Kinnunen hyppää mestaruudesta M17 sarjassa ja 7m rajakin on lähettyvillä.

Lisätiedot:

Jarkko Finni, 040 536 2682

Joensuun nuorten SM-hallien kisasivut: http://katajayu.fi/tapahtumat/u17-22-sm-hallit/