JKU:n nuoria arvokisajoukkueisiin!

Jyväskylän Kenttäurheilijoista lähtee vähintään kuusi, mutta parhaassa tapauksessa jopa seitsemän urheilijaa heinäkuun nuorten arvokilpailuihin. 19-vuotiaiden MM-kilpailut järjestetään Tampereella 10.-15.7. ja 17-vuotiaiden EM-kilpailut Unkarin Györissa 5.-8.7. Seuroista JKU:n urheilijoiden määrä kisakoneissa on selvästi suurin; seuraavaksi eniten urheilijoita on Helsingin IFK:lla, josta kisoihin valittiin kolme urheilijaa.

19-vuotiaiden MM-kisoissa JKU:lta ovat mukana Ada Koistinen kolmiloikassa, Jesse Väyrynen 110 m:n aitajuoksussa ja Daniel Savolainen 4 x 100 m:n viestijoukkueessa. 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa JKU:n urheilijoista nähdään Lotta Mäkinen 2000 m:n estejuoksussa, Juuso Peltola 110 m:n aitajuoksussa ja Alisa Virtanen on ilmoitettu sekä 800 että 1500 m:lle. Myös Eemil Helander on ilmoitettu joukkueeseen, mutta häneltä vaaditaan 2000 m estejuoksun tulosrajan rikkominen torstaina 28.6. Jämsän kestävyysjuoksukarnevaaleilla. Helander oli keväällä ylivoimainen SM-maantiellä ja SM-maastoissa, mutta kesän kilpailukauden aloitus venyi loukkaantumisen takia niin pitkälle, että hän ei ole vielä tänä kesänä osallistunut 2000 m estejuoksukilpailuun. Viime vuonna kolmanneksi Euroopan nuorten Olympiapäivillä sijoittunut Helander on kuitenkin kuntoutunut hyvin ja juoksi tulosrajan 6.10 alle jo viime kesänä (ennätys 6.03,13), joten hänenkin mahdollisuudet EM-kisapaikkaan näyttävät hyviltä.

17-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan rikkoi myös Ada Koppeli moukarinheitossa, mutta tyttöjen moukarissa Suomelta löytyi tällä kertaa kolme kovempaa, joten Ada ei mahtunut joukkueeseen. Tilastojen valossa JKU:n urheilijoista etukäteen parhaat menestysmahdollisuudet ovat Lotta Mäkisellä, joka on 2000 m:n estejuoksussa Euroopan kisatilastossa (2 urheilijaa / maa) neljäntenä.

17-vuotiaiden EM-kisojen sivut: http://www.gyor2018.com/

19-vuotiaiden MM-kisojen sivut: www.tampere2018.com