Masters EM-kisat Madridissa 19.-24.3.2018

Mastersurheilijoiden EM-hallikilpailut käytiin menneellä viikolla viileässä ja välillä myrskytuulisessa Espanjan Madridissa. Tämän vuoden kilpailuihin oli ilmoittautunut yli 3200 urheilijaa 43 maasta. Suomalaisia ilmoittautui 117, joista 47 naista ja 70 miestä. JKU:sta mukana oli tällä kertaa suhteellisen pieni 7 urheilijan ryhmä. Suomi sijoittui maiden kokonaisvertailussa kuudennelle sijalle ollen pohjoismaiden paras maa.

JKU:n mitalirohmuksi nousi N50 sarjan Kirsi Spoof-Tuomi, joka kolmella mitalillaan osoitti olevansa monipuolisuusihme. Mitalit nimittäin tulivat niin juoksusta (60 m pronssi), hypystä (3-loikka hopea) kuin heitosta (painonheitto pronssi). 3-loikan hopea olisi voinut ilman toimitsijoiden sähläystä olla myös kultainen, sillä epäselvyyksiä voittohyppääjän tuloksessa väistämättä oli. Valitettavasti kuvamateriaalia ei löytynyt ja protestia ei voitu tehdä.

Muista JKU mitaleista vastasivat Annika Savolainen N55 3-loikan pronssilla sekä Merja Pulkkinen N60 sarjan ja Harri Leivonen M40 sarjan keihäspronssilla. Lisäksi Johanna Herlevi-Saarukka oli viestinviejänä pronssia juosseessa Suomen 4 x 200 m N40 sarjan viestissä.

JKU onnittelee kaikkia Madridissa mukana olleita urheilijoita erinomaisista suorituksista ja toivottaa urheilijoille mukavia harjoituspäiviä kohti syksyn Malagan MM-kisoja.