Piispalassa JKU-henkeä kohottamassa

JKU:n valmennusryhmille järjestettiin urheiluleiri jo neljäntenä vuotena peräkkäin Piispalassa. Leiriohjelma pidettiin hyvin pitkälle samana, kuin aiemminkin. Mukaan kuului eri urheilulajeihin tutustumista, majoitustuvan huonekohtaisia tehtäviä ja lauantain huipentama kokkisota. Kouluttajina olivat seuramme valmentajat Otto Kilpi, Otto Raja-aho, Iida Kallioniemi ja leirijohtajana hääräsi Antti Mero.

Leiriviikonloppu lähti käyntiin puoli kolmelta monitoimitalon parkkipaikalta. Ajelimme bussilla kohti Piispalaa ja saavuimme perille noin neljän maissa. Syömisen sekä majoittumisen jälkeen aikaa jäi ensimmäisenä päivänä vain tutustua keilaamiseen ja curlingiin. Curling on aina mielenkiintoinen laji ollut Piispalassa, sillä sitä harvemmin pääsee missään oikein kokeilemaan. Näiden jälkeen perjantain loppuilta oli sitten vapaata aikaa. Lauantai olikin sitten selkeästi täydempi päivä. Joku taisikin mainita, että hyvä kun vessassa kerkesi rauhassa käymään :). La ja su -aamut alkoivat molemmat aamureippailulenkillä, josta mentiin suoraan aamupalalle. Aamupalan jälkeen lauantain ohjelmassa oli ylipainehallissa taito-, peruskunto- ja heittoharjoitus. Tästä mentiinkin syömään suoraan lounas, jonka jälkeen lähdettiin melkein heti uimaan ja eko-aseammuntaan. Tämän jälkeen jatkettiin päivälliselle, jonka jälkeen oli vuorossa voimistelua, boulderointia ja jättipallolla pelaamista. Lauantaipäivään kuului myös satunnaisesti valikoituneet lyhyet tehtävät kullekin huoneelle. Näitä tehtäviä oli aikaa suorittaa lauantaipäivänä aina, kun siihen oli vapaata aikaa. Tehtävänä saattoi olla esimerkiksi keittäjiä kehuminen, iltapalan syöminen ilman peukaloita tai 15 paidan päälle pukeminen.

Illan päätteeksi järjestettiin kokkisota, jossa tuvan kaksi eri käytävää muodostivat joukkueet. Kukin joukkue kokkasi puolessa tunnissa urheilijan iltapalan. Tämän tuomaroivat huikeasti rooleihin heittäytyneet kouluttajamme. Tällä kertaa tuomareina ruokaa arvioivat pukki, junior Masterchef tuomari Tomi Björk sekä itse ikiaikainen ruoan ylijumala. Kokkisota on nähtävissä jutun alla olevasta linkistä.

Sunnuntain isänpäivänä ohjelmassa oli vain yksi pitkä harjoitus. Tähän kuului mm. ulkona suoritettavia esteratoja, kestävyysjuoksua, heittolajeja ja jalkapalloa. Viimeisenä päivänä järjestettiin myös arvonta huoneiden välillä. Arpalippuja kukin huone saattoi saada lisää suorittamalla lauantain tehtävät ja voittamalla kokkisodan. Arvonnan voitti vain yksi tuvan huone, mutta kaikille oli tarjolla pienimuotoista palkintoa reippaasta leiriasenteesta.

 

Loppujen lopuksi hieman hankalassa ajankohdassa oleva tämän vuotinen Piispalan -leiri saatiin kuin saatiinkin kunnialla läpiviedyksi. Katsotaan, mitä keksitään seuramme nuorille ensi vuonna.

 

Kokkisota: https://www.youtube.com/watch?v=HWAopxSQUdk&feature=youtu.be