Nooralotta Neziri vahvistamaan JKU:n urheilijakaartia

Aitajuoksija Nooralotta Neziri kilpailee vuodenvaihteesta lähtien Jyväskylän Kenttäurheilijoiden riveissä. Seuranvaihto on jatkoa aiemmin syksyllä tapahtuneelle muutolle Jyväskylään, jossa aituri harjoittelee Petteri Jousteen valmennuksessa.
– Uskon asuvani ja urheilevani Jyväskylässä pidempään aikaa, joten nyt kun oli mahdollisuus edustaa sen paikkakunnan seuraa, jossa asun, koin sen parhaaksi ratkaisuksi, vaikka Turun Urheiluliitossa kaikki toimikin tosi hyvin, Neziri sanoo.
– Sitä kokee itsensä ihan eri tavalla seuran jäseneksi ja saa siitä tukea, kun elää ja asuu samassa yhteisössä, jossa seura toimii.
Jyväskylän Kenttäurheilijat (JKU) toivottaa Nezirin lämpimästi tervetulleeksi.
– Pika-aitojen Suomen ennätyksen haltija olisi tervetullut urheilija mihin tahansa seuraan. JKU:lle on kunnia-asia saada pukea Nooralotta Neziri seuran väreihin, sanoo JKU:n valmennuspäällikkö Antti Leskinen.
– Sympaattinen ja esimerkillinen huippu-urheilija on loistava esikuva seuran nuorille urheilijoille ja tuo merkittävän lisän seuran vahvaan huippu-urheilijoiden ryhmään.
Tulevalla kausi on JKU:lle erityinen. Seura järjestää heinäkuussa (19.-22.7.) Kalevan kisat Jyväskylän Harjun kentällä.
– Kalevan kisoissa menestyminen on seuralle tärkeää, mutta yhtä lailla tärkeää meille on huippu-urheilijoiden kehittyminen ja menestyminen kansainvälisillä kentillä. Haluamme auttaa urheilijoita saavuttamaan tavoitteensa, Leskinen sanoo.

MM-hallit talven tavoite

Jyväskylässä Neziri harjoittelee Jousteen ryhmässä, jossa juoksevat muiden muassa viime talven 60 metrin Suomen mestari Otto Ahlfors ja hallitseva 19-vuotiaiden 100 metrin Suomen mestarin Aino Pulkkinen.
– Tosi hyvä ryhmä. Yhteistyö Petterin kanssa tuntuu siltä kuin sitä olisi tehty jo pidempään. Se oli positiivinen yllätys, että Petteri on valmentajana vaativampi kuin mitä ajattelin. Se on hyvä. Koen, että tarvitsen vaativan valmentajan, Neziri sanoo.
Neziri vaihtoi valmentajaa kesällä samalla, kun päätti kilpailukautensa heinäkuussa rajun henkisen ja fyysisen väsymyksen takia. Nyt ongelmat ovat ohi.
– Viimeiset 2-3 viikkoa on tuntunut siltä, että vanha Nooralotta on tullut takaisin, mutta kauan siinä meni, Neziri sanoo.
Jos syksyn harjoittelu luistaa suunnitelmien mukaan, Neziri juoksee maaliskuussa Birminghamin MM-halleissa, jonne 60 metrin aitojen tulosraja on 8,14. Nezirin ennätys on pari vuotta sitten juostu 7,97.
– Jos minulta olisi puolitoista kuukautta sitten kysytty, mitenkäs hallikausi, olisi voinut hiki nousta pintaan. Nyt tavoite on, että olisin hallikauden tuloksissa samoissa lukemissa, mitä aiemmin, Neziri sanoo.

JKU pikaviestin SE:n kimppuun?

Jyväskylän Kenttäurheilijoissa Neziri liittyy tasokkaaseen joukkoon. Erityisesti aitajuoksuissa menestys on ollut vahvaa ja seuran väreistä löytyy useita viime vuosina Kalevan kisoissa mitalin saavuttaneita urheilijoita kuten Elmo Lakka, Ilari Manninen, Emma Koistinen, Ida Aidanpää ja Petteri Monni.
– Kalevan kisojen lisäksi Nezirille on ensi kesänä tarjolla muitakin mielenkiintoisia kilpailua JKU:n paidassa, kuten seurajoukkueiden Euroopan cupin B-sarjan kilpailu keväällä Tampereella ja SM-viestit Mikkelissä syksyllä, Leskinen muistuttaa.
– Naisten 4 x 100 metrin viestin Suomen ennätys on JKU:n nelikon kolme vuotta sitten juoksema 44,64. Ensi kesä näyttää, mihin JKU viestijoukkue pystyy Nezirillä vahvistettuna, Leskinen sanoo.