Aikuisurheilun SM-viestissä seitsemän uutta Suomen ennätystä

Lähes 500 juoksijan viestikarkelot käytiin erinomaisessa säässä Jyväskylän Vaajakosken urheilukentällä. Ensi vuonna 30 vuoden ikään ehtivä juoksurata on lähes yhtä vanha kuin nuorimmat kilpailijat, mutta se ei näitä aina aurinkoisia aikuisurheilijoita häirinnyt. Kuten eivät myöskään kulmikkaat kaarteet Olympiastadionin tapaan.

Lämpimän kelin ja vuosia jatkuneen harjoittelun siivittämänä juostiin yhteensä 7 SE-tulosta. Pikaviesteissä ennätys syntyi N75-sarjassa Kuopion Vipinän (1.33,97) toimesta ja M45-sarjassa Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden (46,87) tekemänä. Ratakierroksen viestissä SE-tulos merkattiin 45-vuotiaille miehille toiseen niinikään VSVU:n (3,50,07) nimiin ja kymmenen vuotta vanhemmissa SE näki uuden päivänvalon HKV:n (4.05,08) toimesta, entinen ennätys olikin ehtinyt kunnioitettavaan 23 vuoden ikään. Tämä tulos on samalla myös uusi Pohjoismaiden ennätys.

Viisikymppiset naiset juoksivat Tampereen Kunto-Pirkkojen (8.26,10) juokkueella Suomen ennätyksen 3 x 800m viestissä. Ruotsalaisviestissä eli nykyiseltä nimeltään 1000m viestissä Kuopion Reippaan M80 (3.24,08) joukkue palkittiin kultamitalien lisäksi uudella ennätyksellä ja VSVU:n M45 (2.15,31) tiimi teki saman tempun.

Seuroista eniten mestaruuksia keräsi isäntäseura JKU,  yhteensä 17 kpl. Toiseksi tässä tilastossa sijoittui VSVU (13) ja kolmanneksi Tampereen Kuntopirkat (9). Taistelu Veteraanimaljasta eli vuoden parhaan aikuisurheiluseuran tittelistä käy yhä kuumemmaksi.

Aikuisurheilijoiden henkilökohtaiset valtakunnan mestaruudet ratkotaan Lohjalla 7.-9.7.

Tulokset; https://www.jku.fi/sm-viestit2017/