Nähdäänkö Hipposhallissa Suomen ennätys lauantaina?

Minna300Yleisurheilun hallikilpailukausi starttaa Jyväskylässä lauantaina Avoimissa Keski-Suomen juniorihallikisoissa. Juniorilajien lisäksi kisoissa on ohjelmassa myös yleisen sarjan lajeja, joista erityismielenkiinto kohdistuu naisten ja miesten 150 metrin juoksuihin. Hipposhallissa saatetaan tällä harvemmin juostulla matkalla hätyytellä Suomen ennätystä, joka naisissa on Nea Mattilan (HIFK) nimissä 18.41 ja miehissä Erik Backilla (HIFK) 16.82. Molemmat ennätykset on tehty 9. tammikuuta 2014 Helsingissä.

Naisten 150 metrille ovat ilmoittautuneet muun muassa JKU:n kova naistrio Minna Laukka, Ida Aidanpää ja Emma Koistinen. He saavat haastajan Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkisesta. Näistä naisista kovin ennätys 150 metrin matkalla on Minna Laukalla, joka on juossut matkan ulkoradoilla aikaan 18.07 vuonna 2013. Aidanpään, Koistisen ja Pulkkisen ennätykset ovat viime toukokuulta Harjulla juostusta 150 metrin kisasta, jossa Aidanpää kellotti 18.38, Koistinen 18.46 ja Pulkkinen 18.54.

Miesten vastaavalla matkalla SE:tä hätyyttelee ainakin Juho Kaihlajärvi JKU, jonka ennätys tällä matkalla ulkoradoilta on 16.75. Kaihajärven kanssa lähtöviivalle asettuu JKU:n kova juniorikaarti, josta Ilari Manninen on avannut hallikautensa pika-aidoissa ennätyksellään 7.94.

Lauantain kisa on edellä mainituille urheilijoille oivallinen kenraaliharjoitus kansainväliseen hallikilpailuun Jyväskylä Indoor Gamesiin, joka kisataan Hipposhallissa tiistaina 2.2.

Avoimiin Keski-Suomen Juniorihalleihin on ilmoittautunut lähes 300 urheilijaa ja hallissa nähdään kaikkiaan yli 600 lajisuoritusta. Kilpailut alkavat Hipposhallissa lauantaina 23.1. klo 12.00.

Avoimet KS Juniorihallit, aikataulu, ilmoittautuneet ja lisäinformaatio: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=16351