JKU kirii SM-viesteissä Kalevan Malja -pisteitä

Kilpailu Kalevan Maljan voitosta tiivistyy ensi viikonvaihteessa Seinäjoella juostavissa SM-viesteissä. Jyväskylän Kenttäurheilijat johtavat yleisurheilun seuraluokittelua, mutta Kalevan Maljassa viime vuotinen voittajaseura on neljäntenä. SM-viesteissä pakka sekoittuu uudelleen, sillä jaossa on pisteitä lähes yhtä paljon kuin muissa tähän mennessä käydyissä kilpailuissa yhteensä. Viestien pistejahtiin JKU:lta lähtee joukkueet kaikkiin lajeihin ja kaikkiin sarjoihin.

Tavoitteena uusi seuran ennätys

JKU:n tavoitteena on parantaa viime vuotista piste- ja mitalisaalista eli tehdä seuran all time record. Vuoden 2014 Lahden viesteistä JKU:laisilla oli kotiin tuomisina kymmenen SM-mitalia ja 70 Kalevan Malja pistettä.

Lähtöasetelma viime vuotiseen kilpailuun nähden on kuitenkin huomattavan erilainen. Lahdessa JKU saavutti historiallisen tuplamestaruuden naisten ja miesten pikaviesteissä. Naiset juhlivat lisäksi pikaviestin Suomen ennätystä peräti kaksi kertaa sekä voittivat myös 4×400 metrin mestaruuden.

Tänä vuonna yleisten sarjojen kovimpia nimiä on poissa päällekkäisyyksien ja osittain myös loukkaantumisten vuoksi. Naisten viime vuotisesta ennätyskvarteista on paikalla ainoastaan Minna Laukka. SM-viestien kanssa lähes samaan aikaan kisattavat Universiadit, moniotteluiden Eurooppa-cup ja nuorten alle 22 v EM-kisat vaikuttavat merkittävästi JKU:n yleisen sarjan joukkueisiin.

Odotukset kohdistuvat juniorijoukkueisiin

Tänä vuonna JKU:n menestysodotukset kohdistuvat erityisesti juniorijoukkueisiin. Seuralla on vahvat joukkueet sarjoissa 15/17/19-vuotiaat kaikissa viestilajeissa aita- ja pikaviesteistä pitkiin viesteihin.

– Kovimmat joukkueet meillä on juniorisarjojen aitaviesteissä. JKU painottaa aitajuoksua juniorivalmennuksissa ja se näkyy. Olemme laaja-alainen juoksuseura, toteaa JKU:n valmennuspäällikkö Jarkko Finni viestien ennakkotunnelmista.

Kaikkiaan JKU on ilmoittanut 33 joukkuetta ja 67 urheilijaa Seinäjoen SM-viesteihin.

JKU:n joukkueen kapteeni Minna Laukka avaa ulkoratakautensa viesteissä. Seinäjoen kilpailussa Laukka kiidättää JKU:n viestikapulaa jo viidettätoista kertaa SM-tasolla.

SM-viestit 4.-5.7., Seinäjoki: http://www.ssu-yu.fi/sm-viestit-2015.html