Yleisurheilua Hipposhallissa lauantaina ja sunnuntaina‏

Yleisurheilun hallikilpailukausi jatkuu Jyväskylässä viikonvaihteessa lauantaina ja sunnuntaina kaksipäiväisissä ”Hipposhalleissa”. Näissä hallikisoissa sarjoja ja lajeja on 9-vuotiaista lähtien yleisen sarjan urheilijoihin sekä aikuisurheilijoihin.

Viime kesän Kalevan Kisojen pituushypyn Suomen mestari JKU:n Emmi Mäkinen on ilmoittautunut sekä pituushyppyyn että 60 metrille. Pikamatkalle Mäkisen vierelle kyyristyy hallikautensa avaava seuratoveri Minna Laukka, joka on mukana myös 200 ja 400 metrin osallistujalistoilla. 60 metrin pikapyrähdyksessä on mukana myös Äänekosken Urheilijoiden nuori lupaus Aino Pulkkinen, joka kaksi viikkoa sitten juoksi tällä matkalla ennätyksensä 7,77.

Miesten 60 metrin startissa on odotettavissa myös kansallista kärkivauhtia, kun Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors (enn. 6,83) saa vierelleen järjestävän seuran Elmo Lakan. Pika-aiturina paremmin tunnettu Lakka juoksi tammikuun alussa matkalla ennätyksensä 6,91. Petteri Monni avaa myös hallikautensa viikonvaihteessa sekä 60 metrillä (enn. 6,89) että 200 metrillä (enn. 22,12). Ensimmäisessä kilpailussa JKU:n väreissä nähdään myös Oulun Pyrinnöstä JKU:n tälle kaudelle siirtynyt Tatu Vähäkangas (enn. 6,96)

Naisten korkeushypyssä paikalla on lähes koko Suomen kärkikaarti vuoden 2013 Suomen Mestari Laura Rautasen johdolla. Rautasen halliennätys on 185, ulkona 186.

Nuorten MM-7. Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske tavoittelee halliennätyksiään 60 metrin aidoissa (enn. 8,44) ja pituushypyssä (hallienn. 600). Aidoissa ovat mukana myös JKU:n Emma Koistinen (enn. 8,60) Mikkelin Kilpaveikkojen Viivi Avikainen (enn. 8,61).

10-ottelun SM-hopeamitalisti Kuopion Kalevan Kisoista, Juuso Hassi on ilmoittautunut 60 metrin aitoihin sekä 400 metrille.

Kaikkiaan Hipposhalleihin on ilmoittautunut yli 400 urheilijaa ja viikonvaihteessa nähdään lähes 800 lajisuoritusta. Hipposhallit alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina klo 12. Halliin on vapaa pääsy.

Hipposhallien aikataulu ja ilmoittautuneet: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=13858