URHEILUVETERAANIEN EUROOPANMESTARUUSKILPAILUT ESPANJASSA

Urheiluveteraanien Euroopan mestaruudet hallissa ratkaistiin Espanjan San Sebastianissa 19-24.3. Yhteensä kisoihin osallistui yli 3273 urheilijaa suurimpien joukkueiden ollessa Espanjasta, Saksasta ja Ranskasta. Suomesta kisoihin ilmoittautui 79 urheilijaa, mutta muutama joutui jäämään pois loukkaantumisen vuoksi. Kisojen suorituspaikat olivat erinomaiset. Sisähalli oli tyypillinen huippuhalli, jossa suorituspaikat olivat kunnossa, pikajuoksut suoritettiin keskikentällä ja katsomotilat olivat usealle tuhannelle. Verryttelykenttä oli normaali yleisurheilukenttä aivan sisähallin vieressä. Lisäksi iso yleisurheilustadion oli verryttelykentän vieressä, mutta se ei ollut kisojen käytössä. Lämpötila oli päivisin 15-20 C, joten ulkona oli hyvä verrytellä ja kilpailla ulkolajeissa. Kisajärjestelyt eivät toimineet ihan moitteettomasti, kun verrataan esim. viime vuoden Jyväskylän MM-kisoihin, mutta aikatauluissa pysyttiin, vaikka kisat jatkuivat iltaisin usein yli 23.00.

Suomalaisittain kilpailut sujuivat erinomaisesti. Tuloksen oli mitalitilaston viides (5.) sija Saksan, Espanjan, Iso-Britanian ja Ranskan jälkeen, mikä on pieneltä joukkueelta erinomainen suoritus. Suomen jälkeen seuraavina olivat Italia, Venäjä ja 8. oli Ruotsi. Kaikkiaan mukana olleista 38 maasta 34 pääsi mitalin makuun. Mitaleja suomalaiset saivat yhteensä 57, joka on 11 enemmän kuin kaksi vuotta sitten Belgian Gentin EM-halleista. Ja tälläkin kertaa suomalaisia tuntuivat kiinnostavan eniten kultamitalit. Niitä tuli 23, hopeaa 19 ja pronssia 15. Kaikkiaan kisoissa tehtiin 11 uutta maailmanennätystä ja 15 euroopanennätystä, joten Eurooppa on voimissaan !

JKU:n nelihenkinen joukkue Kirsti Siekkinen, Annika Savolainen, Merja Pulkkinen ja Antti Mero edusti Suomea kunniakkaasti. Kotiintuomisina joukkueelle kertyi yhteensä viisi mitalia. Tulokset ovat oheisessa toisessa uutisviestissä.

Antti Mero