Nuorten SM-kisat: viimeisen kisapäivän koonti

Riihimäellä 19-22 vuotiaat kahmivat yhteensä neljä mitalia viimeisenä kisapäivänä. Heidi Salminen juoksi N22 sarjan mestariksi 400 metrin aidoissa. Salmisen aika oli 58,19. Salmiselle viikonlopun saldona kahdesta startista oli kaksi mitalia.

Eero Helenius juoksi 5000 metrillä M22 sarjan hopeaa ajalla 14.56,62 ja pronssiset mitalit tulivat N22 sarjaan Fiinu Puustiselle seipäästä (365) ja Wilhelmiina Harjulle kolmiloikasta (12,14).

Helsingissä Niilo Hämäläinen juoksi hopeaa P15 sarjan 300 metrillä (37,21), joka oli Hämäläisen toinen mitali viikonlopun aikana. Herkko Heikkinen taisteli vahvalla viimeisen kierroksen kirillä itselleen pronssimitalin 2000 metrillä (6.11,35). Joukkuekilpailuissa Kaisa Tonteri ja Saimi Muhonen voittivat kultaa T14 kolmiloikassa (21,06), Anna Njie ja Linnea Kauppi ottivat hopeaa T15 korkeudessa (301) ja Veikko Alonen ja Jiri Hokkanen pronssia P14 kolmiloikassa (20,86).

Menestystä ja ennätyksiä tuli jälleen kerran roppakaupalla. Mukaan mahtui toki myös epäonneakin, mikä kuuluu myös urheiluun. Etenkin 14-15 vuotiaille kisat olivat ensimmäisiä SM-kisoja, joten näistä saa arvokasta oppia tulevaisuuteen.