Nuorten SM-kisojen 1. kilpailupäivä: mitalitili aukesi sekä Riihimäellä että Helsingissä!

Nuorten 19-22 ja 14-15 vuotiaiden SM-kilpailuiden ensimmäisen kilpailupäivän saldona mitalitilit aukesivat kummallakin kentällä. Riihimäellä 19-22 vuotiaat keräsivät yhteensä viisi mitalia ja Helsingissä 14-15 vuotiaat kolme (kaksi henkilökohtaista ja yksi joukkuemitali).

Alisa Virtanen juoksi uudella ennätyksellään mestaruuteen N22 sarjan 3000 metrin estejuoksussa. Kymmenen minuutin haamuraja lähestyy koko ajan, kun nyt uusi ennätyslukema kirjaillaan lukemiin 10.03,18. Myös muut JKU:n mitalistit löytyivät 22-vuotiaiden sarjasta. Heidi Salminen oli toinen 400 metrillä tuloksella 54,71 (PB) ja Valtteri Keskinen oli niin ikään toinen samalla matkalla ajalla 48.16. Korkeudessa Venla Pulkkanen ja Johanna Nieminen jakoivat voiton identtisillä pöytäkirjoilla, kummankin voittotulos oli  177.

Helsingissä 14-15 vuotiaiden kisoissa Venla Vienola käveli 3000 metrin kävelyhopeaa T14 sarjassa tuloksella 17.05,82. Niilo Hämäläinen juoksi P15 sarjan 300 metrin aitojen hopealle ennätyksellä 40,52. Saimi Muhonen ja Hertta Tikka heittivät joukkuehopeaa T14 keihäskilpailussa (yhteistulos 71,99).

artikkelikuvassa N22 3000 metrin estejuoksun mitalikolmikko (Janette Vänttinen, Alisa Virtanen, Katariina Kärkkäinen)