Viestiseuraottelu JKU-Espoon Tapiot-SSU-HIFK

Helatorstaina 18.5. juostiin viestiseuraottelu Harjun stadionilla Jyväskylässä. Viestiseuraottelu on perinteinen jo useana vuonna järjestetty viestikilpailu JKU:n, Espoon Tapioiden, SSU:n ja HIFK:n välillä. Viileä ja tuulinen sää ei menoa haitannut, kun urheilijat kannustivat toisiaan eri viestimatkoilla. Kentällä olikin hyvä tunnelma koko päivän ja loppua kohti aurinkokin pääsi jo hieman lämmittämään.

Monet urheilijoista urakoivat useamman matkan eri viesteissä ja jopa eri ikäluokissa. Harjulla nähtiinkin hienoa heittäytymistä ja yhteishenkeä koko joukkueen puolesta. Monet urheilijat kommentoivatkin päivän päätteeksi, että jalat olivat aivan poikki jo viimeisessä viestissä, mutta joukkueen puolesta piti vielä taistella loppuun asti eikä juoksu siksi tuntunut niin raskaalta. Urakointi selvästi myös kannatti, sillä seuraottelun mestaruus tuli tämän vuoden kamppailussa Jyväskylään.

Viestikilpailuissa oli mukana myös saksalaisen yleisurheiluseuran Turbine Hallen joukkueita. Turbine Hallen urheilijat ovat olleet viikon verran leireilemässä Jyväskylässä ja samalla tutustumassa JKU:n toimintaan. Saksalaiset olivatkin erittäin innoissaan mahdollisuudesta päästä myös kilpailemaan suomalaisten kanssa. Urheilijat kertoivat, että esimerkiksi medley-viesti, joka juostiin viestiseuraottelun viimeisenä lajina, oli heille aivan uusi, mutta hauska tuttavuus. Medley-viestissä juostaan yhteensä 1000 metrin matka siten, että ensimmäinen juoksija juoksee 100 metriä, toinen 200, kolmas 300 ja neljäs 400 metriä. Viesti juostiin sekajoukkueilla siten, että joukkueessa oli sekä tyttöjä että poikia.

Kaikki viestiseuraottelun tulokset: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=93511