Jyväskylän Motonet GP keräsi Harjun täyteen

Jyväskylän Motonet GP keräsi Harjun katsomoihin yhteensä 3000 katsojaa. ”Jyväskylän ja JKU:n historian ensimmäinen GP-kisa onnistui yli odotusten. Suomen kärki oli runsaslukuisena paikalla ja ulkolaiset urheilijat olivat sopivan kovia vastuksia suomalaisille ja antoivat mielenkiintoista lisäväriä tapahtumaan. Ja kun sää suosi niin nähtiin myös huipputuloksia ja saatiin Harju täyteen yleisöä. Annoimme varmasti vahvan näytön niin yhteistyökumppaneille kuin Suomen Urheiluliitolle sen valitessa ensi vuoden GP järjestäjiä”, Jyväskylän Motonet GP – kisojen pääsihteeri Markku Koistinen arvio GP-kisojen jälkeen.

Harjun nopea mondo ja lämmin keli tosiaankin vauhdittivat urheilijat radalla ennätyksiinsä. Siitä esimerkkinä etusuoranjuoksuista Nooralotan MM-rajan alitus, Julia Enarvin ja Ilari Mannisen uudet ennätykset pika-aidoissa 13,41 ja 14,02 sekä Anniina Kortetmaan ennätysvauhti 100 metrillä 11,59. 5000m juoksussa Eemil Helander piti tällä kertaa Mika Kotirannan takanaan ja vieläpä yli seitsemän sekunnin erolla. Yksi Suomen ennätyskin nähtiin Harjulla, kun Karhulan Katajaisten Krista Tervo heitti moukaria ensimmäisenä suomalaisnaisena yli 70 metriä, 70,18.

Ilahduttavaa oli nähdä myös Hanna-Maari Latvalan ilo finaalijuoksun jälkeen. ”Jyväskylän finaalijuoksu oli hyvä juoksu, helppo ja kontrolloitu. Ja se, ettei siinä ollut sen enempää tuulta (+0,5) lupaa hyvää. Juoksun alkupuolesta on otettavissa vielä aikaa pois ja uskon, että aika tippuu vielä ihan mukavasti kauden edetessä”, Hantta kommentoi Motonet GP:n juoksuaan.  Motonet GP:n jälkeen Hantta kilpaili Juhannuksena Kuortaneella. ”Kuortaneen 200m oli vähän väsynyt ja teknisesti ei kovin onnistunut juoksu. Mutta hyvä saada kakkosen kisoja alle, että lähtee liikkumaan”, seuraavaksi Sveitsiin kisaamaan suuntaava Hantta analysoi. Hantta juoksee La Chaux De Fondsissa tulevana sunnuntaina 100m ja 200m. Kuortane Gameseissa myös Elmo Lakan vauhti 110m aidoissa kiihtyi ennätyslukemiin, joka kirjataan nykyään 13,59.

Juhannuksena kilpailtiin myös muualla ahkerasti. Keuruun Juhannuskisoissa Katri Niemistö juoksi uuden 3000 metrin ennätyksen 10.02,81. ”Juoksu oli hyvä ja tasainen. Ensimmäisellä kilometrillä sain vetoapua, mutta suuren osan matkasta painelin yksin omaa juoksua. Jäi hyvä mieli ja semmoinen olo, että rohkeammalla juoksulla on vielä hyvin varaa parantaa. Seuraava startti on Karnevaaleilla Jämsässä 5000m”, kertoi Katri juoksun jälkeen. Katrin entinen ennätys 3000 metriltä oli muuten myös juostu Keuruun Juhannuskisoissa. Keuruun Juhannuskisoissa pienten loukkaantumisten jälkeen vauhtiin pääsivät Gabriela Kosonen, joka avasi kautensa korkeudessa tuloksella 172, ja Alisa Virtanen, jonka vauhti kiihtyy lupaavasti juoksu juoksulta. Keuruun hyppypaikalla myötätuuli puhalsi turhankin kovaa ja Emmi Mäkisen reilusti yli kuuden metrin siivut, 618 ja 623, merkittiin tilastoihin tuulituloksiksi (+4,5 ja +3,7).

Jyväskylän Motonet GP:n tulokset.

Keuruun Juhannuskisojen tulokset.

Kuortane Games tulokset 

Kuvat: Ville Kangas