Jarkko Finni 11 kk:n työvapaalle – Antti Leskinen sijaistamaan JKU:n valmennuspäällikön tehtävissä

JKU starttaa yleisurheilukauteen 2017-2018 osittain uudistuvalla organisaatiolla. Seuran valmennuspäällikkönä syksystä 2013 saakka toiminut Jarkko Finni siirtyy työvapaalle tai paremminkin ns. valmennusvapaalle lokakuun alusta saakka.

”Haluan kehittyä valmentajana ja keskittyä enemmän haalarivalmennukseen seuraavan vuoden ajan. Valmennettavillani on edessä tärkeä vuosi ja he satsaavat voimakkaasti omaan urheiluunsa. Haluan valmentajana myös satsata valmennukseen, vaikka se ei palkallista työtä minulle olekaan”, Finni kommentoi tärkeintä motiiviaan työvapaalle.

Finni jatkaa urheilulukion yleisurheiluvalmentajana ja käy parhaillaan neuvotteluja myös YLE:n yleisurheilun asiantuntijatehtävistä kaudella 2018. Finni palaa hoitamaan JKU:n valmennuspäällikön tehtäviä syyskuussa 2018.

JKU:n valmennuspäällikkönä 11 kk:n ajan sijaistaa seuran aiempi valmennuspäällikkö Antti Leskinen. Leskinen toimi JKU:n valmennuspäällikkyyden jälkeen vajaan neljän vuoden ajan Suomen Urheiluliiton työtehtävissä.

”Kuusi vuotta JKU:n valmennuspäällikkönä vuosina 2007-2013 jätti minuun pysyvän jäljen JKU:laisena ja olen seurannut tiiviisti miten seura on mennyt eteenpäin valmennuspäällikkö Finnin johdolla. Kun tällainen mahdollisuus avautui jäätyäni kesällä pois SUL:n palveluksesta, tuntui 11 kuukauden pesti itselleni tärkeässä seurassa omaan tilanteeseeni nähden juuri sopivalta ratkaisulta. Seura on edelleen tuttu, vaikka monet toiminnot ovatkin kehittyneet paljon. Tavoitteenani on viettää intensiivinen vuosi ja osoittaa olevani seuran luottamuksen arvoinen, jotta vuoden päästä Jarkko saa valmennustoiminnot haltuunsa vähintäänkin yhtä laadukkaina kuin ne tällä hetkellä ovat”, Leskinen kuvailee tuntemuksiaan ja tavoitteitaan.

Seuran johto näkee järjestelyn toimivana.

”Jarkon ratkaisu oli yllättävä, mutta ymmärrettävä. Ilman Antin sijaisuutta se tuskin olisi ollut kuitenkaan mahdollista järjestää. Antti tuntee seuran kuviot ja ihmiset valmiiksi, joten hän on paras mahdollinen henkilö hoitamaan vajaan vuoden mittaista sijaisuutta”, seuran toiminnanjohtaja Markku Koistinen linjaa.

JKU on viime vuosien menestyvin yleisurheiluseura ja johtaa myös 2017 Kalevan Maljaa ennen SM-moniotteluita ja SM-maratonia.