JKU:n naiskvartetti juoksi Suomen ennätyksen

JKU kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja tukijoita, jotka mahdollistivat upean ECCC-reissun!

JKU kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja tukijoita, jotka mahdollistivat upean ECCC-reissun!

JKU:n naispikajuoksukvartetti Ida Aidanpää, Hanna-Maari Latvala, Minna Laukka ja Emmi Mäkinen juoksivat 4×100 metrillä uuden seurajoukkueiden Suomen ennätyksen 45,44 Amsterdamissa seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskilpailuissa. Vanha ennätys 45,57 oli yli 21 vuoden takaa Turun Urheiluliitolla.

Viestinvaihdot sujuivat ongelmitta ja varman päälle. Varsinkin toinen ja kolmas vaihto menivät hienoisesti  ”päälle”. Amsterdamin kilpailu oli koko joukkueelle samoin kuin lähes kaikille muillekin urheilijoille kauden avauskilpailu ja tässä valossa ennätyksen kohentumista voidaan pitää erinomaisena suorituksena. Juoksuvauhtiin on odotettavissa kohennusta 0,1-0,2 sekuntia per osuus, joten ennätyksen paraneminen kesän muissa viestikarkeloissa on odotettavaa.

 

Hanna-Maari Latvalalle Amsterdamin kilpailu palveli kovana nopeuskestävyysharjoituksena ja oli kaikkiaan tämän viikon kuudes harjoitus. Latvala tehtaili Amsterdamissa 100 m aikaan 11,79 ja 200 m 24,20 sijoittuen molemmissa toiseksi. Pikajuoksumatkoja vaivasi puuskittainen vastatuuli. Kilpailukauden varsinainen avaus on viikon päästä lauantaina Saksassa Weinheimissa, jossa Latvala viime vuonna juoksi ennätyksenä 11,36. Weinheimissa ohjelmassa on sekä satasen että 200 metrin startit.

 

Naisjoukkueen sarjanousu lähellä

 

JKU:n joukkueiden tavoite sarjatason noususta ei aivan toteutunut. Naisten joukkue sijoittui kuitenkin hienosti kolmanneksi 126 pisteellä edellään ranskalainen CA Montreuil ja isäntäseuran Phanos. Sijoitus on kautta aikonen paras suomalaisen seurajoukkueen saavutus seurajoukkueiden EM-kilpailuissa.

 

JKU:n naisjoukkueesta lajivoittoihin ylsivät Johanna Salmela moukarissa 62,05 sekä Emmi Mäkinen pituudessa ennätyksellään 609.

 

Miesten joukkue taisteli itsensä seitsemänneksi. Viime hetken sairastumiset ja loukkaantumiset rokottivat pistepottia, erityisesti Henri Mannisen poisjäänti kestomatkoilta vei pisteitä. Miesten joukkueen sankareita olivat lajivoittajat Petteri Monni 400 metrin aidoissa lupaavalla ajalla 51,59 sekä Arno Laitinen moukarissa 66,91.

 

Aikuisten EM-rajoja Amsterdamissa ei JKU:n urheilijoiden toimesta hätyytelty. Salla Sipponen Keuruun Kisailijoista rikkoi kiekossa nuorten MM.kisarajan tuloksellaan 49,79 ja sijoittui kilpailussa toiseksi. Sipponen kilpaili Amsterdamissa JKU:n joukkueessa sääntöjen mahdollistamana ”lainaurheilijana”.