Syyskuun Kisoissa yli 200 osanottajaa

Perinteiset Syyskuun Kisat houkutteli ennätysmäärän, yli 200 urheilijaa Harjulle torstai-iltana. Vuoden aikaan nähden loisto-olosuhteissa käydyissä kisoissa moni yltyi vielä ennätysvauhtiin tai kauden parhaimpaansa.

Miesten keihäässä JKU:n Rasmus Maukonen viskasi kotikentällään jälleen uusille ennätyslukemille, 71,91 metriä. Maukosen aiempi ennätys oli myös heitetty Harjulla kesän Jyväskylä Gameseissa.

Miesten 400 metrillä Lauri Hassi (OrivPo) juoksi ensi kertaa alle 50 sekunnin: 49,56. Myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Juho Seppänen (KajKi) ja Joonas Rinne (SaarijPu) paransivat ennätyksiään. Nyt ne kirjataan lukemin 50,31 ja 50,48.

Miesten kiekossa Ville Kivioja (NokU) sinkautti ykköseksi tuloksella 52,64. Kivioja otti tämän vuoden Kalevan Kisoissa SM-hopeaa. Naisten sarjassa Anna Olkkonen (HartVoi) voitti tuloksella 41,99. Olkkonen heitti ennätyksensä 43,06 viikko sitten nuorten SM-kisoissa, millä irtosi pronssia. Tiukan vastuksen Olkkoselle Harjun illassa antoi Tuula Penttinen (PuumVi), joka heitti limppua 39,68 metrin päähän.

Naisten 800 metrillä nuori Saija Seppä (SuolU) juoksi soolona voittoon hyvällä ajalla 2.17,22. Aiemmin tässä kuussa Seppä voitti 15-vuotiaiden Suomen mestaruuden Orimattilassa.

Syyskuun Kisat oli kauden viimeinen piirikisa Harjulla. Seuraavat JKU:n järjestämät tapahtumat ovat Finlandia Marathon 14.9. sekä Heittokilpailut Viitaniemen kentällä 26.9. Tämän lisäksi ohjelmassa on kahdet koululaiskisat Harjulla: Koululaismestaruuskilpailut 19.9. ja Kouluviestikarnevaali 1.10.

TULOKSET