22-vuotiaiden SM-kisat tänä viikonloppuna Raahessa

Kuusi JKU:n urheilijaa kilpailee tulevana viikonloppuna 22-vuotiaiden nuorten SM-kisoissa Raahessa.

Parhaat menestysmahdollisuudet lienevät naisten pituudessa, missä JKU:ta edustavat Emmi Mäkinen ja Juuli-Anna Tauren. Maan parhaimmistoon kuuluva Mäkinen lähtee kisaan ennakkosuosikkina. Hän on hypännyt tänä kesänä ennätyksekseen 607 cm. 7-ottelijana tunnettu Tauren on myöskin mukana mitalitaistossa, mikäli yltää lähelle kauden parastaan ja ennätystään 590 cm. Kaksikko nähdään tositoimissa myös juoksuradan puolella, kun Mäkinen juoksee satasen ja Tauren puolestaan ottaa osaa pika-aitoihin.

Miesten puolella JKU:n pikajuoksuperinteitä ovat puolustamassa Henrik Petäjäjärvi ja Jooel Savolainen. 100 ja 200 metrille ilmoittautunut Petäjäjärvi on juossut tänä kesänä ennätyksensä molemmilla matkoilla. Etusuora on kulkenut aikaan 11,35 sekunnissa ja puolta pidempi matka 23,17 sekunnissa. Savolaisen ennätys 200 metrillä on puolestaan 23,26. Savolainen nähdään mukana myös 400 metrin matkalla.

Aidatulla ratakierroksella JKU:ta edustaa Taneli Monni. Tänä kesänä Kalevan Kisa –tasolla debytoinut Monni on juossut matkan ennätyksekseen 56,90. Tilastojen perusteella pistesijojen pitäisi olla Monnille realistinen tavoite.

Keihäässä mukana on Rasmus Maukonen, joka myös pääsi ensi kertaa urallaan mukaan Kalevan Kisoihin. Maukosen keppi on lentänyt tällä kaudella ennätyspitkälle, 71,01 metrin päähän. Heittämällä samoille metrilukemille hän tulee taistelemaan sijoituksista viiden sakissa.

Kilpailut käydään Raahessa Koivuluodon urheilupuistossa lauantaina klo 11 alkaen.

Kisasivut