JKU:n junnut säväyttivät SM-kisoissa

JKU:n nuoret yleisurheilijat intoutuivat loisteliaisiin suorituksiin nuorten SM-kisoissa Turussa ja Orimattilassa. Viikonlopun aikana JKU:laiset metsästivät peräti 14 SM-mitalia. Tämän lisäksi ilahduttavan moni urheilija ylsi kauden parhaimpaansa kauden tärkeimmässä koitoksessa.

Turussa päästiin heti perjantaina juhlimaan Suomen mestaruutta, kun Emma Koistinen voitti ylivoimaisesti N17-sarjan pika-aidat ajalla 13,92. Koistinen jäi ennätyksestään vain 3 sadasosaa. Myös JKU:n toinen edustaja Vilma Mainio juoksi hienosti mitaleille ollen kisan 3:s. Päivän kolmas mitali tuli 16-vuotiaiden miesten 110 metrin aidoista, kun Ilari Manninen pääsi pokkaamaan SM-hopeaa.

Lauantain huikeimmasta JKU:lais-suorituksesta vastasi 16-vuotias Aaron Savolainen, joka kiiti 300 metrin Suomen mestariksi piirinennätysajalla 35,12. JKU:n mitalitili sai vielä lisäystä, kun Ilari Manninen otti viikonlopun toisen SM-hopeansa pituuskisasta. Manninen ponkaisi tuloksen 661, millä hän paransi ulkorataennätystään 15cm. Janina Jahkola puolestaan oli vireessä N16-sarjan 1500m:n esteissä. Debyyttikisassaan Jahkola juoksi hienosti pronssia.

Useampikin JKU:n urheilijoiden tuoma mitali oli lauantaina lähellä, sillä Heta Rasinkangas jäi N16-sarjan pituudessa 4cm pronssista. Samoin 4:nneksi sijoittuneet Hannamari Kinnunen (N16 moukari) ja Mika Ruhtinas (M17 kiekko) olivat kirvelevän lähellä mitalia.

Sunnuntaina Ilari Manninen kruunasi viikonloppunsa Suomen mestaruuteen 300m:n aidoissa. Tiukassa kisassa tähän vaadittiin lähes 2,5 sekunnin ennätysparannusta. Mestaruus irtosi lopulta 21 sadasosan turvin piirinennätysajalla 37,89. Emma Koistinen otti sunnuntaina aiemman mestaruuden lisäksi SM-pronssia pitkistä aidoista. JKU:lla oli muutenkin hyvä panos kisassa: Vilma Mainio oli kisan 4:s ja Anni Halko 6:s.

Orimattilassa Iiro Surkka kesti ennakkosuosikin paineet ja otti 15-ikäisten Suomen mestaruuden 800 metrillä ajalla 2.03,90. Surkka taisteli viikonlopun toisen mitalinsa 300 metrin matkalla. SM-pronssia lohkesi uudella ennätysajalla 37,36. Saman ikäisten tyttöjen 3-loikassa Monika Ahonen hyppäsi ennätyksellään 11,57m (+0,9 m/s) pronssia.

14-vuotiaiden sarjassa Kaapo Kangas aitoi tyylikkäästi Suomen mestariksi. Aika 14,63 on kovasta vastatuulesta huolimatta (-2,3 m/s) hänen uusi ennätyksensä; muut jäivät lähes kolme kymmenystä. Saman ikäluokan 2000 metrillä Miika Lehtinen teki kovan tempun: hän paransi ennätystään peräti 12 sekuntia ja otti yllätyshopeaa! Lehtisen ennätys kirjataan nyt lukemin 6.07,83. Hopeaa otti myös Daniel Savolainen, joka sivulajissaan korkeudessa hyppäsi ennätyksensä 171.

Mitalin syrjässä olivat kiinni myös 14-vuotias Hilla Nieminen sekä 15-vuotiaat Miska Sundberg ja Julius Toivola. Nieminen aitoi 80 metrin aidat ennätysvauhtia aikaan 12,55 (-0,8 m/s), mutta hänen oli jääminen kisan 4:nneksi kymmenyksen erolla. Sundberg puolestaan oli 100 metrin aitojen neljäs ennätyksellään 13,79 (+1,0 m/s). Saman kohtalon koki myös Toivola poikain pituuspaikalla. Henkilökohtainen mitali jäi saamatta, mutta kaksikko Toivola-Sundberg nappasi kuitenkin lajin joukkuekultaa. Myös henkilökohtaista ennätystä sivuava tulos 639 (+1,3 m/s) lämmitti Toivolan mieltä. Sundbergin hyppäämä 598 (-1,2 m/s) oli sekin hänen ulkorataennätyksensä.

Tulokset TURKU

Tulokset ORIMATTILA