Hanna-Maari Latvalalle hopeaa Universiadien 200 metrillä

JKU:n Hanna-Maari Latvala jatkoi hienoja suorituksiaan Universiadeissa Kazanissa. Maanantaina jo 100 metrillä 4:nneksi sijoittunut Latvala juoksi huikean 200 metrin finaalin: tuloksena hopeaa uudella ennätysajalla 22,98. Samalla rikkoontui Moskovan MM-kisojen A-raja 23,05.

Latvala paransi ennätystään jo aiemmin päivällä käydyissä välierissä. Hallikaudella juostu ennätys parani sadasosalla aikaan 23,29, ja finaalissa siis kulki ensi kertaa uudelle sekuntiluvulle, alle 23 sekunnin. Tätä nopeammin on viimeksi juossut myös JKU:ta edustanut Johanna Manninen, joka 10 vuotta sitten juoksi 22,97.

Matkan mestaruuden vei Kanadan Kimberly Hyacinthe ajalla 22,78. Hyvissä olosuhteissa (+1.6) käydyssä finaalissa peräti viisi juoksijaa teki uuden ennätyksenä.

TULOKSET

Tänään Kazanissa nähtiin myös toinen JKU:lainen tulessa, kun Johanna Salmela heitti moukarin finaalissa. Salmela heitti toisellaan 61,03 metriä ja näin ollen hänen oli tyytyminen 12:nteen sijaan. Tämä tiesi myös karsiutumista kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Kovatasoisessa kisassa mitaliin olisi vaadittu yli 71 metrin heitto.

TULOKSET

JKU:laisittain hieno yleisurheilupäivä alkoi itse asiassa ilouutisilla samaan aikaan Donetskissa käytävistä 17-vuotiaden nuorten maailmanmestaruuskilpailuista. Aamutuimaan käydyissä 100 metrin aitojen alkuerissä Emma Koistinen selvitti upeasti tiensä jatkoon. Ajalla 14,22 (+0.7) Koistinen sijoittui eränsä kolmanneksi. Välierät ja finaali juostaan torstai-iltana.

TULOKSET