JKU aloitti vahvasti TJIG:ssä

Osallistujamäärältään Suomen ja koko Pohjoismaiden suurimmat yleisurheilun hallikilpailut käytiin lauantaina ja sunnuntaina Tampereen Pirkkahallissa.

Mitalijuhlat alkoivat kymmenenvuotiaiden poikien 60 metrillä, jossa Leevi-Kalle Heikkilä sijoittui hopealle ennätystä sivuavalla ajallaan 9,05 ja pronssia nappasi Miro Kuusjärvi ajalla 9,35.

Kerttu Kinnunen juoksi pronssille T-11 sarjan 60 metrillä. Kertun aika oli 9,05.

Pojat 12-vuotiaiden sarjassa Juuso Peltola voitti 60 metrin pikamatkan uudella ennätyksellään 8,40. Vuotta vahemmissa pojissa (P13) JKU:n Jesse Väyrynen tykitti alle maagisen 8 sekunnin rajan ja paransi ennätystään kolme kymmenystä aikaan 7,99.

JKU:n kultajuhlat jatkuivat P14 sarjassa, jossa Daniel Savolainen kiisi Pirkkahallin suoralla uuden komean 60 m ennätyksensä 7,66 ja teki samalla uuden oman sarjansa hallipiirinennätyksen.

Viisitoistavuotiaiden poikien sarjassa Iiro Surkka voitti ikäryhmänsä 800 metrin juoksun ennätyksellään 2.07,08. Surkka oli oli puolimaililla ylivoimainen sillä toiseksi tullut Pyry Nieminen jäi voittajasta lähes kolme sekuntia.

800 metrin juoksuissa saatiin keskisuomalaista menestystä sarjassa T14, kun Hankasalmen Hangan Heini Ikonen voitti ajalla 2.23,91. Vuotta vanhempien tyttöjen sarjassa Suolahden Urhon Saija Seppä voitti ajallaan 2.24,08.

Pihtiputaan Tuiskua edustava Joonatan Kemppainen työnsi P-11 kuulantyönnössä 7,45 ja saavutti hopeaa. Pojat 14-sarjassa Valtteri Parkkonen jatkaa sukunsa perinteitä ja sijoittui korkeushypyssä hopealle ylittämällä 166.

P15-sarjan kolmiloikassa Julius Toivola hyppääsi pronssia tuloksella 12,37.

Päivän päätöslajeina juostiin aitajuoksuviestit. JKU:n 11-vuotiaat tytöt juoksivat pronssia 4×60 metrin aitajuoksussa ajalla 43,13 jääden vain kolme kymmenystä TP:n voittoajasta. Päivän viimeisessä lajissa poikien 4×80 metrin aitajuoksussa JKU:n nelikko Kaapo Kangas, Daniel Savolainen, Julius Toivola ja Miska Sundberg juoksivat uuden TJIG:n ennätyksen 47,38 ja voittivat kilpailun selvästi.