Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen SM-hallien järjestämiseen

Usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen SM-hallien koronarajoituksiin

 

Ohessa vastauksia yleisurheilun SM-hallien järjestelykoneistolle tulleisiin kysymyksiin liittyen koronarajoituksiin. Vastaajana Jyväskylän kaupungin va. liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal.

 

Kysymys: Millainen koronatodistus SM-halleihin leviämisalueilta tulevilta vaaditaan? Lääkärin allekirjoittama vai riittääkö kopio/kuva kanta-järjestelmästä?

 

Vastaus: – Riittää nimellä oleva laboratoriotodistus, jossa näkyy negatiivinen testitulos.

 

Kysymys: Riittääkö todistus koronarokotuksesta vai tarvitaanko silloinkin testi?

 

Vastaus: – Testi vaaditaan.

 

Kysymys: Kuka tulee leviämisalueelta, määritellään henkilön 16. helmikuuta tilanteen mukaisen, henkilön vakituisen asuinpaikan perusteella. Kuinka se osoitetaan? 

 

Vastaus: – Tämä selvinnee osoitetiedoista.

  

Kysymys:  Jos on vakituinen asuinpaikka leviämisalueella, mutta urheilija on lähiajat asunut muualla kuin leviämisalueella esimerkiksi opiskelun, työn tai jonkun muun syyn takia, voiko hän silloin osallistua kisoihin ilman koronatestiä?

 

Vastaus: –  Jos vakituinen asuinpaikka on leviämisalueella, vaaditaan koronatesti.

 

Kysymys: – Pitääkö koronatodistuksen esittäneet henkilöt kirjata? Vai riittääkö, että henkilö näyttää todistuksen kisoihin tullessaan? 

 

Vastaus: – Pitää kirjata ylös.

 

Kysymyksiin liittyen kisojen yleisiin järjestelyihin vastaa kisoja järjestävän Jyväskylän Kenttäurheilijoiden toiminnanjohtaja Markku Koistinen

 

Kysymys: Miten voidaan varmistua siitä, ettei koronavirus kulkeudu kisapaikalle muilta alueilta kuin leviämisalueen urheilijoilta?

 

Vastaus: – SM-hallien järjestäjät noudattavat kisojen järjestelyissä kaikkia paikallisten terveysviranomaisten ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleisohjeita liittyen mm. hygeniaan, turvaväleihin ja maskin käyttöön. Koko ohjeistus SM-halleihin liittyen löytyy täältä https://jku.fi/smhallit2021/ohjeita-kilpailijoille/.

 

Kysymys: Miten voidaan varmistua siitä, ettei virus kulkeudu kisapaikalle toimitsijoilta, lehdistöltä tai muulta henkilökunnalta? 

 

Vastaus: –Toimitsijat, media ja henkilökunta käyttävät valmentajien tapaan maskia, ovat kisapaikalla vain sen ajan kuin työt vaativat, noudattavat turvavälejä ja muita kisojen turvaohjeita (vrt. edellinen vastaus.) Lisäksi henkilömäärää on rajoitettu ja sisään- ja ulosmenoväylät eriytetty. Käytössä ovat myös kesän kisajärjestelyistä saadut hyvät kokemukset.

 

Kysymys: Miten kisajärjestäjä on huolehtinut siitä, ettei mahdollinen altistuminen/viruksen leviäminen tapahdu kisapaikan ulkopuolella esim. ruokailuissa, hotelleissa, ravintoloissa jne.? 

 

Vastaus: – SM-hallien järjestäjien työnä on järjestää kilpailut Jyväskylän Hipposhallissa noudattaen kisojen järjestelyissä kaikkia terveysviranomaisten antamia erityisohjeita ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yleisohjeita.  Kisajärjestäjän vahva vetoomus on, että myös kisapaikan ulkopuolella jokainen toimii vastuullisesti ja terveysviranomaisten ohjeita noudattaen.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso