Urheilijaohjeet

Kilpailupaikka

Hipposhalli, Kuntoportti 3, 40700 Jyväskylä

Pysäköinti

Hipposhallin maksuton paikoitusalue on käytössä kisojen ajan pääovien (A5) läheisyydessä.

Kisakanslia

Kisakanslia sijaitsee Hipposhallin pääsisäänkäynnin vieressä. Kilpailukansliasta urheilijat saavat kilpailunumeron. Huomioittehan, että kilpailunumeron noutaminen ei ole varmistus, vaan se tulee tehdä erikseen.

Kilpailukanslia avoinna: Pe klo: 16.00 – 21.00, La klo: 8.00 – 20.00, Su klo: 8.00 – 18.00

Kanslian puhelinnumero: 014-218031

Osallistumisen varmistus

Varmistus tehdään sähköisesti viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua. Mikäli sähköinen varmistus ei onnistu, voi sen tehdä myös kisakansliassa. Varaa aikaa asiointiin kisakansliassa. Mikäli varmistus myöhästyy, ei urheilijaa oteta mukaan kisaan.

VARMISTUSOHJEET:
1. Mene osoitteeseen https://www.tuloslista.com/varmistus/
2. Valitse listasta SAUL SM-hallit
3. Valitse seura, jonka varmistuksia haluat käsitellä
4. Syötä seurakoodi: saul
5. Tee varmistus, paina muutosten esikatselu ja lopuksi tallenna tiedot

Onnistuneesta varmistuksesta tulee sähköpostikuittaus (huom. voi mennä roskapostiin)

HUOM. varmistusmahdollisuus avataan torstaina 15.2.

Viitaniemen painonheittopaikka

Paino heitetään ulkona Viitaniemen heittopaikalla (Eeronkatu 8). Alueella on lämmin kontti, mutta ei pukuhuoneita.

Omien heittovälineiden tarkastus

Omat heittovälineet on tuotava tarkastukseen viimeistään kaksi tuntia ennen lajin alkua. Tarkastuspiste sijaitsee Hipposhallin välinevarastossa katsomoiden välissä. Huomioithan että kuula työnnetään kumikuulilla.

Seipäät

Järjestäjältä voi lainata seipäitä. Tarjolla on seuraavat seipäät: 120/380, 130/380, 140/400, 150/370. Ilmoita tarpeesta etukäteen osoitteeseen toimisto@jku.fi. Lainaamme seipäitä sillä ehdolla, että jos seiväs hajoaa, niin se pitää myös korvata.

Kilpailunumero

Kilpailunumeroita käytetään kiertävän radan juoksuissa kilpailupaidan rinnassa ja selässä, pikajuoksuissa, hyppy- ja heittolajeissa joko rinnassa tai selässä. Numeroita ei saa taittaa.

Pukeutumistilat

Hipposhallin sisäkäytävillä (sekä Rautpohjan puoleisella että parkkialueen puoleisella pukuhuonekäytävällä) on kilpailijoille varatut pukuhuoneet. Järjestäjät eivät vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista.

Verryttelyalueet

Verryttely suoritetaan Hipposhallin juoksusuoralla. Alue on eristetty verholla.

Kilpailijoiden kokoontuminen (calling)

Kilpailijoiden kokoontuminen sijaitsee verryttelysuoran päässä olevassa varastotilassa. Juoksulajit 20 min. ja kenttälajit 30 min. ennen lajin alkua, paitsi seiväshyppy 60 min ennen lajin alkua. Kilpailupaikalle siirrytään johdetusti. Mainitse kokoontumisessa, jos sinulla on päällekkäinen laji, etkä ehdi toisen lajin kokoontumiseen.

Painonheitossa kilpailevat kokoontuvat suoraan Viitaniemen heittopaikalle 30 min. ennen lajin alkua (heittovälineiden tarkistus Hipposhallissa, urheilija kuljettaa sen itse Viitaniemeen).

Alkuerät/loppukilpailut

60 m juostaan alkuerät, mikäli osallistumisen varmistaneita urheilijoita on enemmän kuin yhdeksän (9). Mikäli juoksuissa ei tarvita alkueriä, juostaan loppukilpailu aikataulun mukaisesti loppukilpailun ajankohdassa.

Finaaliin pääsee yhdeksän (9) juoksijaa alkuerien aikojen perusteella.

Muut henkilökohtaiset juoksumatkat käydään suoraan loppukilpailuna, jolloin ajat ratkaisevat paremmuuden. Erät pyritään järjestämään käytettävissä olevien tilastojen perusteella siten, että parhaat juoksevat viimeisessä erässä.

Riman korotukset

Korkeushypyssä rimaa korotetaan 3 cm kerrallaan. Tarkistuskorkeus on 100 cm. (…94, 97, 100, 103, 106…)

Seiväshypyssä korotukset ovat 10 cm, kunnes enintään neljä kilpailijaa jatkaa, jolloin korotukset voivat olla 5 cm. Seiväshypyn alin mahdollinen aloituskorkeus on 110 cm, joka on samalla myös tarkistuskorkeus.

Aloituskorkeudet ja seiväshypyssä telineiden etäisyydet on ilmoitettava lajin sihteerille heti suorituspaikalle saavuttua.

Viestit

Viestijoukkueiden kokoonpanot ja juoksujärjestykset on ilmoitettava kirjallisesti kisakansliaan viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua.

Tulospalvelu

Tulokset julkaistaan virallisella tulostaululla sekä kisojen nettisivuilla. Livetuloksia tehdään riippuen toimitsijatilanteesta.

Palkintojen jako

Palkinnot jaetaan tasatunnein valmistuneista lajeista kahvion läheisyydessä olevalla palkintojenjakopaikalla

Protestit

Mahdolliset protestit on tehtävä kirjallisesti 30 minuutin kuluessa lajin tulosten valmistumisesta. Protesti jätetään kilpailukansliaan yhdessä 30 euron protestimaksun kanssa. Summa palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään.

Ensiapu

Kilpailupaikalla päivystää ensiapuhenkilö.

Kioski

Hipposhallissa toimii kioski, jossa on tarjolla kahvia, leivonnaisia, virvokkeita ja pikkupurtavaa. Maksutapa käteinen tai kortti.

Ruokailu

Lounas on tarjolla molempina päivinä Monnarin lounaskahvilassa klo 11-17. Hinta 12 eur.

Reilun pelin periaatteet

Kilpailuissa voidaan suorittaa doping-testejä ja kilpailumanipulaatiota torjutaan.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso