Jyväskylän Kenttäurheilijat 80 vuotta

Kirja kertoo yleisurheiluseuran menestystien ykköseksi

Jyväskylän Kenttäurheilijat täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Suomen menestyneimpiin kuuluvan yleisurheiluseuran tarina on koottu kattavaksi kirjaksi, jonka voit tilata tämän sivun kautta. Kuvitetun historian lisäksi kirjassa analysoidaan tekijöitä, jotka ovat siivittäneet seuran urheilijat menestykseen.
 
Ensimmäisenä JKU:n menestystarinana voidaan pitää 1950-luvun alkuvuosia, jolloin huippuna olivat Toivo Hyytiäisen keihäänheiton euroopanmestaruus vuonna 1950 Brysselissä ja olympiapronssi Helsingissä vuonna 1952. Seuraava huippuvaihe liittyi suomalaisen kestävyysjuoksun kultavuosiin, sillä Mauri Jormakan johdolla JKU:n kestävyysjuoksijat olivat 1970-luvun alussa vahvasti esillä maastossa, maantiellä, radalla ja maratonilla sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Kolmas huippuvaihe oli 1990-luvulla, kun JKU:n pikajuoksutiimi oli Suomen kärjessä ja juoksijat edustivat Suomea arvokisoissa.
 
Lopullinen nousu Suomen yleisurheilun ykköseksi tapahtui vuosina 2014, 2015 ja 2017, jolloin seura voitti Suomen Urheiluliiton seurojen väliset kilpailut, Kalevan Maljan ja Seuraliigan kolme kertaa tuplana. Nousuun liittyy myös JKU:n urheilijoiden kansainvälisen menestyksen lisääntyminen. Keskeisiä urheilijoita ovat olleet mm. olympiaedustaja Osku Torro (16.), Henri Manninen, Johanna Manninen, Hanna-Maari Latvala ja viimeisimpänä tänä vuonna seuraan liittynyt Nooralotta Neziri.
 
Kirjan loppuosassa kerrotaan taustatekijöistä, jotka ovat johtaneet JKU:n nousuun Suomen yleisurheilun ykkösseuraksi. 16 kirjoittajaa laajentaa näkemystä siitä, mitä yleisurheilun taustalla on tapahtunut ja miten eri tekijät vaikuttivat JKU:n menestystarinaan. Kirjan lopussa annetaan myös suuntaviivaa ja haastetta siihen, miten suomalaista huippu-yleisurheilua pitäisi kehittää. 
 

Kirjan sivumäärä 210 s: kovakantinen ja värikuvitus

Päätoimittaja: Antti Mero

Toimituskunta: JKU-johtokunta

Kustantaja: JKU

Hinta 29 euroa (noudettuna) 35 euroa (postitettuna)

Tilaa noudettuna >>

Tilaa postitettuna >>

Kirja postitetaan 13.8. alkaen. Nouto toimistolta sovitaan erikseen.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso