Sini Lällä

Nimi: Sini Lällä

Syntymävuosi: 1994

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: Korkeus, 184 cm

Valmentaja: Juha Isolehto ja Seppo Haavisto

1.) Olet voittanut Suomen mestaruuksia ja edustanut Suomea useaan otteeseen. Mitkä asiat tekevät sinusta hyvän korkeushyppääjän?

– Kun tiedän olevani hyvässä kunnossa ja luotan itseeni täysin, mikään ulkopuolinen tekijä ei pysty häiritsemään suoritustani ja paineensietokykyni on korkea. Pystyn myös hyppäämään korkealta kaikissa olosuhteissa niin vesisateessa kuin helteessä ja alustalla kuin alustalla.

2.) Mikä on tähänastisen urheilu-urasi mieleenpainuvin onnistumisen hetki?

– Venäjän Cheboksaryssa 2015 Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa paahtavassa helteessä, jossa olin samalla viivalla maailman parhaiden korkeushyppääjien kanssa ja hyppäsin oman ennätykseni.

3.) Kuvaile kolmella sanalla, millaisia psyykkisiä ominaisuuksia korkeushyppääjältä vaaditaan?

– Paineensietokykyä, riskinottokykyä ja keskittymiskykyä.

4.) Tulit JKU:hun viime vuonna. Kuinka olet viihtynyt seurassamme?

– Oikein hyvin. JKU:ssa on upea yhteishenki.

5.) Kuinka sinusta oikein tuli korkeushyppääjä?

– Nuorena tein kaikkia yleisurheilulajeja, joista hyppylajit alkoivat valikoitua parhaiksi, etenkin korkeus- ja seiväshyppy. Orivedellä, josta olen kotoisin, ei ollut kunnollisia olosuhteita  seiväshypyn harjoitteluun, joten korkeus vei voiton ja siitä tullut menestys myös vahvisti tätä.

6.) Tulet väsyneenä kotiin päivän treeneistä ja ateria pitäisi saada nopeasti loihdittua. Mikä on bravuurisi?

– Olen ollut fiksu ja minulla on ruoka aina valmiina etukäteen tehtynä. Tämän hetken suosikkiruoka on bataattijauhelihalaatikko. Vaihtoehtoisesti menen yliopistolle syömään hyvän aterian edulliseen 2,60€ hintaan.

7.) Mistä muista asioista päiväsi täyttyvät urheilun lisäksi?

– Liikuntabiologian opinnoista. Vapaa-ajalla näen myös kavereita ja kudon villasukkia.

8.) Kuka sinua valmentaa? Kuvaile, millaista yhteistyösi on valmentajasi kanssa.

– Juha Isolehto ja Seppo Haavisto. Juhalta voi kysyä mitä tahansa ja aina voi luottaa että saa vastauksen. Seppo on tuonut treeniryhmäämme lisää yhteishenkeä.

9.) Mitkä ovat urheilun saralla tavoitteesi vuodelle 2018?

– Päästä kahden loukkaantumisten pilaaman kauden jälkeen vihdoin takaisin kisoihin terveenä ja hyppäämään korkeista korkeuksista.

10.) Kalevan kisat Jyväskylän aurinkoisella Harjulla heinäkuun lopulla 2018… Naisten korkeushyppyfinaali on alkamassa…Mitä ajattelet ja tunnet ennen kisaa ja sen jälkeen?

– Ennen kisaa jännittää, mutta samalla fiilis on luottavainen, keskittynyt ja valmis. Haluan jo päästä kentälle hyppäämään !

– Kisan jälkeen olo on parhaassa tapauksessa hyvin onnellinen, iloinen ja epäuskoinen. Joka tapauksessa hypyt tuntuu kropassa, hiukset on sikin sokin ja kisa on mitä todennäköisimmin päättynyt riman pudotukseen.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso