Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Siiri Rainio

Syntymävuosi: 2000

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 400 m aj 61,19, 800 m 2.16,02

Valmentaja: Lauri Hassi

1.) Kuka on valmentajasi? Kuvaile häntä kolmella sanalla.

-Valmentajani on Lauri Hassi. ”Late” on kannustava, analyyttinen ja motivoiva.

2.) Mitkä ovat tavoitteesi kaudella 2018 urheilussa?

-Tärkeimpänä tavoitteenani on saada ehjä kausi nyt useamman vuoden jälkeen, parantaa sitä kautta ennätyksiäni ja onnistua koti-Kalevan Kisoissa. Nuorten puolella tavoittelen pysymistä oman ikäluokan kärjessä.

3.) Mikä on parasta yleisurheilussa/juoksussa?

-Vaikea sanoa vain yhtä asiaa. Fiilis onnistuneen treenin tai kisan jälkeen ja oman kehityksen näkeminen pienissäkin asioissa.  Myös yleisurheilun kautta saadut ystävät ovat yksi parhaimmista puolista.

4.) Olet kärsinyt loukkaantumisista. Kuinka motivaatiosi treenaamiseen on pysynyt yllä?

-Motivaationi on pysynyt yllä treenirutiinejen, valmentajan ja yhteistreenien avulla. Tärkeää on ollut se, että usko omaan tekemiseen on pysynyt, kuntopyöräillessä ja vesijuostessa mielessä on ollut kesällä juokseminen.

5.) Mikä on lempiharjoituksesi?

-Lempiharjoitukseni vaihtelee päivittäin, mutta ainakin ”määrikset” eli määräintervallit aidoilla maistuvat melkein aina.

6.) Jännitätkö paljon ennen kisaa?

-Riippuu kisasta, mutta yleensä jännitän aika paljon. Oma laji on sellainen, että jos ei jännitä yhtään, tuntuu ettei itsestä saa irti kisassa parasta tulosta.

7.) Kuinka yhdistät opiskelun ja treenaamisen?

-Koulun ja urheilun yhdistäminen on onnistunut aina hyvin. Lukiossa olen keventänyt koulunkäyntiä ja käyn lukion 3,5 vuoteen. Yritän myös tehdä koulujuttuja etukäteen esim. ennen leirejä. Myös urheilulukion liikuntavalmennukset ”livit” helpottavat paljon arkea, kun treenejä voi tehdä kouluajalla.

8.) Mikä on mieleenpainuvin kilpailusuorituksesi?

-Ensimmäisenä tulee mieleen kisa Harjulla, jossa juoksin nuorten EM-kisarajan. Iso lohkaisu ennätyksestä pois ja kovien kilpakumppaneiden voittaminen on jäänyt mieleen.

9.) Mikä on unelma-ammattisi?

-Mulla ei ole mitään tiettyä unelma-ammattia, mutta olisi kiva toimia urheilun/urheilijoiden parissa.

10.) Kalevan kisat Jyväskylä Harjulla heinäkuun lopulla 2018. Kilpailu (400m aj tai 800m) on alkamassa. Mitä ajattelet ja tunnet ennen kisaa ja sen jälkeen?

-On hienoa päästä juoksemaan toista kertaa Kalevan Kisoihin, nyt vaan kotikentällä. Ennen kisaa tunnen itseni jännittyneeksi, mutta itsevarmaksi ja käyn mielessäni kisaa läpi hetki hetkeltä. Kisan jälkeen hapottaa varmasti ja olo on helpottunut ja toivottavasti positiivisesti yllättynyt.

 

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso