Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Oona-Mari Hakulinen

Syntymävuosi: 1994

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 5000 m 17.55,56, 3000 m ej 11.08,99

Valmentaja: Antti Leskinen

1.) Kuka olet ja mikä on lajisi?

– Olen Oona-Mari Hakulinen. Lajini on kestävyysjuoksu, tällä hetkellä erityisesti 3000m estejuoksu sekä 5000m.

2.) Mikä on fiilis tällä hetkellä?

– Luottavainen ja positiivisella tavalla jännittynyt. Odotan jo kovasti kisoja kisoja ja erityisesti heinäkuun Kalevan kisoja, jotka ovat kohdallani ensimmäiset. Olen myös iloinen siitä, että päätin lähteä kokeilemaan estejuoksua tänä kesänä. Huomasin sen sopivan minulle hyvin ja nautinkin tosi paljon juoksusta ensimmäisessä estekisassa.

3.) Opiskeletko jotain, mitä?

– Olen opiskellut nyt kolme vuotta täällä Jyväskylän yliopistossa liikuntabiologiaa, pääaineena valmennus- ja testausoppi. Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen alavalintaani ja opiskelu on ollut mielenkiinstoista, vaikka kieltämättä välillä rankkaakin. Treenaamisen ja täysipäiväisen opiskelun yhdistemisessä on välillä ajallisia haasteita, mutta toistaiseksi homma on sujunut hyvin.

4.) Miten kausi 2018 on tähän mennessä sujunut?

– Oikein hyvin! Olen saanut treenata terveenä, mikä näkyy kunnossa. Jo alkukesän aikana on tullu juostua hyviä kisoja ja ennätyksiä on paranneltu. Luotto tekemiseen on hyvää. Olen nauttinut kisaamisesta ja löytänyt sellaisen sopivan rentouden tekemiseen. Uskon myös sillä olevan vaikutusta hyvin alkaneeseen kauteen.

5.) Mitä kesäsuunnitelmia sinulla on?

– Urheilun lisäksi teen kesällä liiketoimintaosaamisen perusopintoja verkko-opintoina, mikä mahdollistaa hyvin myös reissaamisen. Aionkin viettää osan kesää kotipaikkakunnallani Kokkolassa. Loppukesästä olisi suunnitelmissa tehdä perheen kanssa pieni roadtrip Norjaan.

6.) Mitkä ovat vahvuutesi urheilijana?

– Olen melko nopea oppimaan uutta ja korjaamaan teknisiä virheitä. Tykkään haasteista ja kokeilen mielelläni uusia harjoitteita. Olen vähän sellainen temppuilija, ehkä lajitaustallani (taitoluistelu) on myös jotain vaikutusta asiaan. Tästä syystä varmaan estejuoksukin kolahti. Esteet vain antavat lisää virtaa kisan aikana ja harjoitteluunkin tulee vaihtelua. Olen myös hyvin määrätietoinen ja nautin treenaamisesta. Pyrin olemaan stressaamatta turhasta, varsinkaan sellaisesta mihin en itse voi vaikuttaa.

7.) Entä onko jossakin jotain kehitettävää?

– Todellakin, varmasti kaikessa on aina kehitettävää! Suorituskestävyyden lisäksi fyysistä ominaisuuksista ainakin nopeus on sellainen osa-alue, jossa on paljon kehitettävää. Myös keskimatkoilla ja pitkillä matkoilla nopein voittaa, joten nopeusreservin on oltava riittävä. Hyvä loppukirikyky vaatii myös nopeita jalkoja. Kalevan kisoja varten tulee nyt hioa vesiestetekniikkaa, jotta se sujuu nätisti Harjulla 21.7. 🙂

8.) Millainen on lemppari treenisi?

– Tänä keväänä alkaneet yhteiset estevetotreenit ovat olleet tosi kivoja. Porukassa treenaaminen on aina kivaa vaihtelua, tässä lajissa kun tulee paljon tehtyä treenejä yksikseen. Tykkään myös punttitreeneistä (varsinkin maksimivoima :D), mutta myös VK on kivaa kun se kulkee. Vaikea kysymys, oikeastaan kaikki treenit on kivoja kun kulkee hyvin. Myös pitkät PK-lenkit kaverin kanssa jutustellen.

9.) Mitä teet vapaa-ajallasi, kun et ole treenaamassa?

– Urheilun ja opiskelun lisäksi vapaa-aikaa ei hirveästi jää. Tykkään kuitenkin kokkailla ja keksiä uusia reseptejä. Joogaaminen on hyvää vastapainoa kovemmalle treenille. Perheen kanssa vietetty aika on myös tärkeää ja käynkin mielelläni Kokkolassa latailemassa akkuja.

10.) Minkä koet haastavimmaksi lajissasi?

– Kestävyysjuoksu on äärimmäinen ominaisuuslaji. Jos kisassa ei kulje niin ei kulje, eikä siinä ole mitään teknisiä kikkailuja juurikaan tehtävissä. Sitten vaan raastetaan loppuun asti, vaikka matkaa olisi vielä kuinka jäljellä. Se vaatii kovaa päätä. Ja kun kulkee hyvin, ei silloinkaan saa pelätä väsymystä. Pitää olla rohkea ja uskaltaa laittaa se viimeinenkin vaihde päälle, vaikka jo kuinka matka painaisi. Muuten ne parhaat suoritukset jää tekemättä.

11.) Fiilikset ennen ja jälkeen Kalevan kisojen 3000m ej:n?

– Ennen starttia fiilis on sopivan jännittynyt, mutta odottavainen. Tiedän, että minulla ei ole mitään hävittävää ja siksi voin lähtä hyvillä mielin tekemään omaa parasta suoritustani. Kroppa on herkkä ja olen täysin valmis kisaamaan. Suorituksen jälkeen olen väsynyt ja onnellinen. Olen saanut itsestäni kaiken irti ja esteiden ylitykset ovat olleet sujuvia. Iloitsen myös toivottavasti uudesta ennätyksestä ja erityisesti siitä, että olen nauttinut suorituksestani Kalevankisadebyytissä kotistadionilla, jossa kisatunnelma on ollut loistava!

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso