Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Nooralotta Neziri

Syntymävuosi: 1992

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 100 m aj 12.81

Valmentaja: Petteri Jouste

1.) Miten menee?

– Hyvin menee. Olen juuri harjoitusleirillä Teneriffalla valmistautumassa kesän kisakauteen. Olen terve ja iloinen!

2.) Mitä tavoitteita sinulla on ensi kaudelle?

– Haluan vaikean kauden jälkeen päästä taas ennätysvireeseen ja haluan suoritua huipputasollani myös Berliinin EM-kisoissa sekä tietenkin Jyväskylän Kalevan kisoissa.

3.) Mikä on paras onnistumisesi urheilussa tähän mennessä?

– Parhaat muistot multa on jäänyt vuoden 2011 nuorten EM-kisoista, joissa voitin kultaisen mitalin. Lisäksi ehkä paras fiilis on ollut vuonna 2016, kun juoksin Lapinlahdella SE:n 12,82. Vaikka aika paranikin vielä Kuortaneella samana kesänä, niin oli fiilis Lapinlahdella aivan huikea. Se tuli silloin hieman ”puskista”.

4.) Mistä asioista tunnistat olevasi huippukunnossa(joku testi/harjoitus)?

– On monia pieniä juttuja, joista tuntee olevansa kunnossa. Harjoituskaudella voimatasojen kunnosta mulla kertoo hyvin rinnalleveto, mutta kisakaudella tiedän olevani kunnossa, kun juoksu on helppoa ja samalla vahvaa.

5.) Miksi valitsit juuri aitajuoksun?

– Kokeilin varsinaisesti aitajuoksua vasta joskus 14-vuotiaana. Siitä se sitten lähti, kun huomasin pärjääväni ja nauttivani lajista. Ennen sitä halusin olla pituushyppääjä tai 3-loikkaaja. Olen tainnut joskus jopa sanoa, etten koskaan tule juoksijaksi.

6.) Mitä rutiineja sinulla on kisapäivänä?

– Mulla ei ole mitään sellaisia rutiineja, joita mun olisi aina pakko tehdä onnistuakseni. Toki päivät noudattavat usein samaa kaavaa. Aamu alkaa usein aamuverkalla ja hyvällä aamupalalla, jonka jälkeen sitten lepäilyä ja fiiliksen nostamista kohti kisahetkeä.

7.) Mitkä asiat tekevät sinusta huippuaiturin/ vahvuutesi aitajuoksussa?

– Luulen, että yksi tärkeimmistä vahvuuksistani on henkinen vahvuus. Olen periksiantamaton, enkä halua koskaan hävitä.

8.) Mikä on lempitreenisi?

– Voimatreenit on pitkään ollut mun lemppareita, mutta nykyään myös tekniikkatreenit. Tekniikasta on löytynyt niin paljon kaikkea uutta korjattavaa, että odotan aina innolla päästä korjailemaan niitä.

9.) Mitkä ovat paras ja huonoin asia Jyväskylässä?

– Jyväskylässä parasta on se, että se on aivan huippupaikka urheilijalle! Jyväskylä tarjoaa mulle urheilijana kaiken mitä tarvitsen. Muutenkin kaupunki on tosi kiva. Ainoa miinus, jonka keksin on se, että se on kaukana perheeni luota Porista.

10.) Kalevan kisat Jyväskylän aurinkoisella Harjulla heinäkuun lopulla 2018. Naisten 100m aitojen finaali on alkamassa. Mitä ajattelet ja tunnet ennen kisaa ja sen jälkeen?

– Toivon, että ennen starttia en ajattele mitään. Silloin kun pää on tyhjä, niin suoriudun lähes aina parhaiten. Toivon, että ennen starttia koko stadion on hiiren hiljaa, sillä se lisää latautumista ja tuo fiilistä. Maalissa toivon totta kai tuoneeni kotikisoissani Jyväskylälle ja itselleni kultaisen mitalin, jota voidaan juhlia yhdessä yleisön kanssa ja nauttia.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso