Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Julius Toivola

Syntymävuosi: 1998

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: pituus 7.10

Valmentaja: Jarkko Toivola

 

1.) Mikä olisi lajisi, jos se ei olisi yleisurheilu?

– Vastaus on sinällään helppo, sillä futis oli 14-vuotiaaksi asti yhtälailla päälaji kuin yleisurheilu. Joskus on ollut hauska pohtia mihin olisi jalkapallossa voinut päästä, mutta päivääkään en ole katunut yleisurheilun valitsemista.

2.) Epäonnistuminen oli sinulle lapsena kova paikka, saatoit kadota tunneiksi kisan jälkeen mököttämään. Miten käyttäydyt nykyään?

– Lapsena onnistuminen perustui pitkälti kisoissa sijoittumiseen, eikä tuloksia tai omia ennätyksiä aina osannut ymmärtää ja suhteuttaa. Ymmärryksen kasvaessa lajista myös oma ajatusmalli muuttui, että kisaan voi aina olla tyytyväinen jos tekee oman ennätyksen, oli sijoitus sitten mikä tahansa. Tottakai nykyäänkin epäonnistuminen kisoissa ärsyttää, mutta tällä hetkellä se kanavoituu isompaan motivaatioon harjoitella mökötyksen sijaan.

3.) Miten asepalveluksen ja urheilun yhdistäminen on onnistunut?

– Kohtuullisen hyvin on onnistunut. Aika paljon on joutunut soveltamaan harjoittelua ja samalla oppinut kuuntelemaan kehoa, mikä on ollut myös erittäin opettavaista. Nyt keväällä on päässyt tekemään enemmän lajinomaisia harjoituksia, minkä uskon näkyvän kesällä myös tuloksissa.

4.) 3 asiaa joissa olet parempi kun siskosi ja joista hän voisi sinulta oppia?

– Kysymys olisi toisinpäin käännettynä ollut helpompi, mutta ainakin voisit oppia multa, että turha stressata asioista joihin ei pysty itse vaikuttamaan. Lisäksi jatkuva halusi pärjätä kaikkissa asioissa on ihailtavaa, mutta joskus olisi hyvä kun osaisit ottaa ihan rennosti miettimättä liikaa huomista.

5.) Missä hiekkalaatikossa on mukavimman tuntuinen hiekka?

– Jämsän Paunun kentällä, mistä ennätyskin on peräisin.

6.) Yksi suurista idoleistasi pienenä oli Muumipappa. Löytyykö urheilun parista ketään, jota ihailisit yhtä suuresti?

– Noniin odotinkin millo ensimmäiset paljastukset tulee. Varsinaisia esikuvia urheilussa minulla ei enää ole ollut, mutta inspiroidun suuresti muiden urheilijoiden onnistumisista ja ne potkivat itseänikin eteenpäin.

7.) Mikä on visiosi urheilun ulkopuolella?

– Visoita on ollut paljon, mutta nyt tarkoituksena olisi hoitaa varusmiespalvelus loppuun ja päästä opiskelemaan. Alasta en ole vielä varma, mutta yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat joten varmaan sinne suuntautuvat myös tulevat opinnot.

8.) Mikä on paras fyysinen ja henkinen ominaisuutesi on urheilijana?

– Molemmilla osa-alueilla on vielä paljon kehitettää, mutta fyysisesti varmaankin nopeusvoima/kimmoisuus on paras ominaisuuteni. Henkisesti olen taas aika hyvä saamaan itsestäni parhaan irti tiukan paikan tullen.

9.) Kuinka monta JKU:laista nähdään heinäkuisessa miesten pituushypyn finaalissa Harjulla?

– Kaikkien pysyessä terveinä ainakin 4 hyppääjää on mahdollista nähdä finaalissa.

10.) Mikä on paras oppi, jonka urheilu on sinulle tarjonnut?

– Kova työ palkitsee aina, ennemmin tai myöhemmin.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso