Ida Aidanpää-Immonen

Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Ida Aidanpää-Immonen

Syntymävuosi: 1988

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 100 m aj 13,08

Valmentaja: Vesa Rantanen

1.) Mitä kuuluu?

Hyvää kuuluu! Päivät vaan pitenee ja aurinkokin on mukavasti ollut esillä viimeiset viikot. Treenit kulkevat, vaikkakin kuntouttavalla puolella liikutaan edelleen. Työt sujuvat ja kuukauden päästä reissu etelään treenaamaan ja lomailemaan. Mukava tasapaino tällä hetkellä kaikilla elämän osa-alueilla.

2.) Mikä 100m aitajuoksussa on parasta?

Vauhti ja vaaralliset tilanteet. Kaikilla on sama määrä aitoja ylitettävänä! Vaikka kuinka olisi ennakkosuosikki ja johdossa, ei voi ikinä olla varma voitosta ennen kuin kaikki kymmenen aitaa on ylitetty.

3.) Mitä yleisurheilulajia harjoittelisit, jos et juoksisi aitoja?

Olen jo pienestä pitäen harjoitellut moniottelumaisesti, ja edelleen käytän niitä elementtejä treeneissäni, joskin vähemmän nyt kuin ikää on tullut lisää. Ehdottomasti siis 7-ottelu, vaikka olenkin surkea heittämään keihästä 😀

4.) Kolme parasta asiaa Veskussa valmentajana?

  • Rauhallisuus
  • Ymmärtää erittäin hyvin mitä tarkoittaa olla työssä käyvä. V. 2013 lähtien olen tasapainoillut työn ja urheilun välillä, eikä ikinä ole tullut valittamista, jos olenkin joutunut töiden takia muokkaamaan harjoitusohjelmaa.
  • Sopivan vaativa.

5.) Millainen on mielestäsi onnistunut harjoitus?

Hymyssä suin kuin poistuu harjoituksista niin tietää että ollut onnistunut treeni. Yleensä johtuen sitä, että on oivaltanut jotain uutta, tai että on löytänyt sen tietyn vanhan, välillä kadonneenkin tunteen tekemiseen.

6.) Hauska fakta sinusta jota moni ei ehkä tiedä?

Koska olen asunut 18- ensimmäistä vuottani ruotsissa enkä siis ikinä ole suomen kieltä opiskellut, voi suustani välillä lipsahtaa kivoja kielisammakoita. Lähipiirissäni sitä kutsutaan Ida-suomi-Ida sanakirjaksi. Tämänkin tekstin sai mieheni oikolukea ennen kuin sen uskalsin julkaista 😀

7.) Mikä on lempijäätelömakusi?

Tykkään monistakin eri jätskeistä, mutta kaikki missä on suklaata tai kinuskia käy. Myös salmiakki on kyllä lemppari. Vastavuoroisesti en ikinä ostaisi jätskiä missä on hedelmiä tai marjoja.

8.) Suosikki talviolympialajisi?

Kyllä maastohiihtoa on aina mukava seurata, mielellään hyvän aamupalan ja ison kahvi kupillisen kera.

9.) Mikä tekee työstäsi Firstbeatilla mielenkiintoisen?

Kansainvälinen meininki ja jatkuva kehitys. On siistiä työskennellä maailman johtavassa syketeknologiaan keskittyvässä firmassa, jossa annetaan mahdollisuus kasvaa työntekijänä samaan aikaan kun yrityskin kasvaa.

10.) Kalevan kisat Jyväskylän aurinkoisella Harjulla heinäkuun lopulla 2018. Naisten 100m aitojen finaali on alkamassa. Mitä ajattelet ja tunnet ennen kisaa ja sen jälkeen?

Ennen kisaa olen rauhallinen ja päättäväinen. Olen onnistunut jälleen, monien vastoinkäymistenkin jälkeen, palamaan kilpailukentille ja päättänyt että tulen antamaan kaikkeni mitä tästä likasta lähtee.

Jälkeenpäin tunnen itseni onnelliseksi ja kiitolliseksi, että olen taas pääsyt kilpailemaan ja saamaan kaiken irti mitä oli sinä päivänä otettavissa. Tiedän myös siinä vaiheessa, oliko nämä mahdollisesti kilpailuni-urani viimeiset Kalevan kisat.

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso